Cуд визнав незаконними дії фітнес-клубу Sport Life у Львові

Новини 12 Червня, 2018 869

Фото ілюстративне. Джерело: hromadskeradio.org

Сихівський районний суд Львова визнав неправомірною відмову одного з тренерів фітнес-клубу Sport Life проводити заняття українською мовою.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook представник позивача Святослав Літинський, суд визнав дії Sport Life (Львів. вул. Зубрівська, 38) незаконними, щодо надання частини спортивних послуг виключно іноземною мовою. Щоправда, за словами Святослава Літинського, представники спортклубу уже заявили, що подаватимуть апеляцію.

Він зазначив, що попри кілька позовних вимог, суд задовольнив лише одну, визнати неправомірним надання частини послуг виключно іноземною мовою.

Як повідомлялося, інцидент стався у січні 2018 року. Батьки записали 8-річну доньку на сквош у клуб Sport Life на Сихові, однак тренер відмовлявся розмовляти на заняттях українською мовою. Батьки дівчинки, які також відвідували Sport Life на Сихові, отримавши кілька письмових відмов від клубу, подали позов до суду.

Святослав Літинський відомий, як борець за українізацію. Він також є асистентом кафедри програмування Львівського національного університету імені Івана Франка. Він, за юридичної підтримки Української Галицької партії,  допоміг родині дівчинки скласти позов на клуб, який скерували до Сихівського суду у Львові. Судове засідання відбулося 11 червня, позивач  Олександра Сивак Махновська.

Коментарі

Позначки: ,