Червоний Хрест “загубив” 5 млн доларів

Новини 04 Листопада, 2017 1 713

Ілюстративне фото

Більше п’яти мільйонів доларів гуманітарної допомоги, зібраних на боротьбу з епідемією лихоманки Ебола в Західній Африці, зникли через шахрайство та корупцію

Аудитори під час розслідування виявили закупівлі за завищеними цінами, виплати зарплат неіснуючим працівникам, а також фальшиві митні рахунки.

Шахрайство  визнали самі представники Червоного Хреста, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Для боротьби з епідемією була організована масштабна гуманітарна операція, на яку були зібрані мільйони доларів.

У той час, як Ебола поширювалася по Ліберії, Сьєрра-Леоне і Гвінеї, Міжнародна федерація Червоного Хреста в Женеві розподіляла фінансові пожертви між національними товариствами ЧХ в цих країнах – загальна сума фінансування склала близько 100 млн доларів.

Розслідування аудиторів Червоного Хреста виявило, що в Ліберії 2,7 млн доларів зникли в результаті поставок за завищеними цінами і виплат фіктивним працівникам.

У Сьєрра-Леоне співробітники гуманітарної організації, по всій видимості, вступили у змову з працівниками місцевих банків і змогли роздобути більше двох мільйонів доларів, у той час як у Гвінеї, де поки триває розслідування, близько мільйона доларів пропало через підробку митних рахунків.

Коментарі

Позначки: ,