Суспільство

Львів’яни закликають бойкотувати Чемпіонат світу з футболу в Росії

Сьогодні, 2 червня, Львів приєднався до всесвітньої хвилі акцій підтримки українським політв`язням, які зараз перебувають в РФ, до якої долучилось близько 50 міст.

Зокрема, львів`яни висловили пыдтримку Олегу Сенцову, який оголосив безстрокове голодування допоки Росія не звільнить усіх політичних в`язнів.

Акція на підтримку полів`язнів Кремля, Львів, 02.06.18

Активісти акцентували увагу на тому, що у час, коли одні українці гниють в неволі за свою проукраїнську позицію, інші спокійно купують квитки на футбольний чемпіонат у  Росію:

“Ми хочемо показати кожному перехожому, скільки залишилося днів до 28 червня, а це буде 45 день голодування Олега Сенцова, як кажуть лікарі, розпочнуться невідворотні процеси в його організмі. Нічого за всі ці дні голодування Сенцова не змінилось, а в його організмі відбуваються зміни. Ми хочемо донести людям, що сьогодні українські політв’язні протестують у Росії, голодуючи, йдучи на свідому смерть, і, водночас, тисячі громадян, зокрема й України, їдуть у Росію на чемпіонат із футболу”, – переконана активіст Ярина Волошин.

Під час проведення акції на площі Ринок не стихала музика, а одні вуличні музики (включно з барабанами) взагалі підійшли “впритул” до активістів не бачачи у цьому жодної проблеми.

Акція на підтримку полів`язнів Кремля, Львів, 02.06.18

“Поки люди не зрозуміють, що у такій біді може опинитись кожен, хто має голову на плечах і українську позицію, добра з тої нації не буде. Не можна бути настільки черствими та позбавленими почуття такту людьми”, – зазначила львів`янка Олена.

“Особисто мене дуже дивує, що поки Олег Сенцов готовий іти на смерть, коли голодують українці у Росії, а у Львові Російське консульство орендує приміщення без проблем. Влада за пару днів виселила російський культурний центр у Львові, бо їй це було вигідно. А позбавити консульство Росії приміщення… навіть, коли це здає приватна особа… для цього не вистачає політичної волі, я так це бачу”, – переконана переселенка з Криму Анна Іванцик.

Акція на підтримку полів`язнів Кремля, Львів, 02.06.18

Нагадаємо, Олег Сенцов оголосив голодування 14 травня. Єдина умова припинення голодування: звільнити всіх українських політв’язнів, які місяцями та роками перебувають у російських тюрмах.

Усього підтверджено 68 імен українських політичних в`язнів, яких утримують на території Російської  Федерації.

 

 

Коментарі

Субота Юля

Share
Published by
Субота Юля

Recent Posts

На Львівщині хотіли вкрасти 35 мільйонів гривень

Незаконний тендер щодо ремонту будівлі гуртожитку вартістю понад 35 млн грн – прокурори Стрийщини запобігли…

1 годину тому

На Львівщині судитимуть організовану групу

Незаконно відчужили землю, запроектовану під дорогу

13 години тому

На Львівщині лише 3,3% громад мають програми підтримки волонтерських організацій

Волонтери почали шукати нові шляхи, що дадуть змогу акумулювати допомогу для Збройних Сил України, і…

15 години тому

Які пільги можуть отримати ветерани при працевлаштуванні

Захисники й захисниці, які повертаються в цивільне життя та влаштовуються на роботу, мають перелік пільг,…

15 години тому