Східні солодощі — це окремий світ, який завжди знає, чим вразити та здивувати. Якими ж десертами насолоджуємося в Єгипті?
Країна пірамід — відома не лише своїми пляжами, яскравими рифами та стародавніми пам’ятками. Один з головних компонентів єгипетського шарму — це його кондитерські шедеври. Обравши тур до вподоби та забронювавши його на https://bronix.ua/hot-tours/egypt/, готуйте свої смакові рецептори до зустрічі зі справжньою східною казкою.
Не тільки халва й рахат-лукум
Східні солодощі — це неймовірно смачне поєднання меду, горіхів, традиційних спецій, квіткової води та інших екзотичних компонентів.
- Катаеф. Навіть звичайні оладки в Єгипті готові вас здивувати! Тут їх загортають, начиняють кремовим сиром, горіхами, сухофруктами, а потім смажать у фритюрі й просочують ванільною водою.
- Кахк. Традиційне печиво невеликого розміру, прикрашене візерунками. Незважаючи на достатньо стриманий вигляд, ці бісквітні смаколики вразять вас неймовірною соковитою начинкою: усередині можуть ховатися медово-фісташкова паста, фініки, навіть рахат-лукум.
- Басбуса. Вологий пиріг на основі манної крупи. Щоб десерт набув характерного золотавого кольору та вишуканої соковитості, його ретельно просочують квітковою та апельсиновою водою.
- Кунафа. За технологією десерт дещо схожий на наш мурашник: для нього також використовують тісто у вигляді локшини. Основу просмажують, а тоді начиняють солодким сиром. Кунафу можуть готувати у форматі пирога, трубочок, тістечок, кошиків, гніздечок.
- Баклава. Ці солодощі знайомі нам під назвою «пахлава», і спробувати єгипетський варіант варто обов’язково! Такого поєднання медового сиропу з тонким тістом і ароматними горіхами ви не зустрінете більше ніде. На ваше прохання баклаву зручно запакують, щоб вона пережила мандрівку додому.
- Батата. Солодка печена картопля — ключовий компонент місцевої стріт-фуд культури. Смачний плід доповнять вершками, посипками, мусами, морозивом — на ваш смак.
- Ом Алі. Без перебільшень — головний єгипетський десерт, з яким пов’язано багато легенд та вірувань. Являє собою подрібнений хліб або будь-який інший виріб з тіста, який заливають вершками та цукровим сиропом, запікають до апетитної скоринки.
Місцеві смаколики обов’язково подають в готелях на шведському столі, а також в ресторанах і кафе. Крім того, їх повсюдно продають з прилавків супермаркетів та маленьких яток. Спробуйте якомога більше, щоб скласти особистий ТОП!
Коментарі
Позначки: Хочете солоденького: 7 ласощів, які варто спробувати в Єгипті