Новини

Зросла кількість дітей з Червонограда, які отруїлися на відпочинку у Яремче

На Львівщині зросла кількість дітей із харчовим отруєнням після відпочинку  на Прикарпатті.

Як повідомляє 3 вересня  Нео Радіо – 100.5 FM Червоноград, на стаціонарному лікуванні в інфекційних відділеннях Чевоноградської ЦМЛ та Сокальської ЦРЛ перебуває 8 осіб віком: двоє – 14-ти років, четверо – 15-ти років та двоє 17-ти і 19-ти років.

Як повідомили у Львівському лабораторному центрі МОЗ України, пацієнтам встановили з діагнозами харчова токсикоінфекція, гострий ентероколіт. Стан всіх хворих середньої важкості. У них були спільні симптомами захворювання: скарги на підвищену температуру тіла – біля 38 градусів, блювота.

Лікування відбувається у стаціонарних умовах – проводиться повний комплекс клініко-лабораторних обстежень, надається необхідний обсяг медичної допомоги відповідно до клінічних протоколів.

«При зборі епіданамнезу встановлено, що всі захворілі перебували в поїздці, яку організували від церкви Сокальськього району. Діти перебували в м. Яремче Івано-Франківської області. Всі потерпілі проживали та харчувалися в приватної особи. Загалом, у поїздці перебувало 42 особи, з них 37 дітей, 5 дорослих. Всі діти проживають в Сокальському районі та Червонограді», – зазначається у повідомленні.

Як повідомили у ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області, згідно повідомлення Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф 28 серпня  в інфекційне відділення КП “Центральна міська лікарня Червоноградської міської ради” поступило 4 дітей із симптомами харчової токсикоінфекції.

Всі постраждалі в складі групи  42 осіб з 24 по 27 серпня  перебували на відпочинку в м. Яремче Надвірнянського району Івано-Франківської області.

Група осіб, які відпочивали – жителі м. Червонограда та Сокальського району.

Потерпілим  в стаціонарних умовах проводиться повний комплекс клініко-лабораторних обстежень, надається необхідний обсяг  медичної допомоги відповідно до клінічних протоколів.

Інформація про факт госпіталізації передана в Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області для проведення санітарно-епідеміологічного розслідування.

Як повідомлялося, школярі з Львівщини захворіли після відпочинку на Прикарпатті.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

13 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

13 години тому