Жителям Запоріжжя виготовляли дитячу порнографію

Новини 04 Жовтня, 2024 0

суд

Прокурори в апеляції відстояли вирок жителям Запоріжжя, які ґвалтували малолітніх дітей та виготовляли дитячу порнографію

За принципової позиції прокурорів Львівської обласної прокуратури апеляційний суд залишив без змін вирок 49-річному та 45-річному мешканцям Запоріжжя, яких визнано винними у зґвалтуванні та розбещенні неповнолітніх, а також виготовленні та зберіганні дитячої порнографії (ч. 4 ст. 152, ч. 2 ст. 156, ч. 4, 5 ст. 301 КК України, в редакції статей, які були чинними до 2019 року). Останнього також засуджено за одержання доступу до дитячої порнографії (ч. 1 ст. 301-1 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Їм призначено покарання у виді 15 та 11 років позбавлення волі відповідно. Також кожного позбавлено права обіймати посади чи займатися діяльністю, пов’язаною з роботою з дітьми строком на 3 роки.

Крім того, ухвалено рішення про включення інформації про засуджених до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Доведено, що чоловіки розбещували та ґвалтували 11-річну дівчинку, яка є дочкою одного з фігурантів. Свої дії вони знімали на відео.

Окрім цього, 45-річний засуджений також вчинив розпусні дії та ґвалтував 9-річну дівчинку за згодою її матері, з якою також вступав у статевий акт на очах у дитини. Все це він знімав на відео, які потім зберігав на персональному комп’ютері.

Через свій вік та безпорадний стан потерпілі не могли чинити опір ґвалтівникам.

Також встановлено, що останній незаконно отримав в мережі Інтернет доступ до сайту з дитячою порнографією, звідки завантажував відеофайли та зберігав їх на ноутбуці.

Кримінальне провадження відносно матері закрито у зв’язку із її смертю.

Cторона захисту оскаржувала вирок, просила скасувати його і виправдати одного з обвинувачених або скерувати справу на новий розгляд.  Інший обвинувачений, який повністю визнавав свою вину, просив пом’якшити йому покарання.

Львівський апеляційний суд повністю відмовив в задоволенні апеляційної скарги та залишив у силі вирок суду першої інстанції.

Коментарі

Позначки: , ,