Новини

Зеленський і його радники зруйнували міжнародну коаліцію на підтримку України, – Ростислав Павленко

Протягом 5 років команда Президента Порошенка будувала міжнародну коаліцію на підтримку України, і жодні переговори з українського питання не проходили без участі нашої держави, наших дипломатів. Зеленський у своїй міжнародній діяльності дійшов до того, що тепер за спиною України ведуться переговори між Росією, Німеччиною, Францією та США. І це дуже небезпечно – заявив народний депутат України з фракції «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко в ефірі 5-го каналу.

«Я спостерігаю за динамікою подій і вже чекаю, коли в риториці Путіна прозвучить вимога підняти триколор над Банковою? І над Верховною Радою?», – зазначив Павленко.

«Ми не бачимо жодної стратегії з боку керівництва України. Давайте подивимось: які радники працюють у Зеленського? Пан Єрмак – у відкритих джерелах є інформація про його стосунки з Російською Федерацією. Пан Коломойський – його одкровення в «Нью-Йорк Таймс» ми бачили. Пан Богдан, пан Портнов. І, на жаль, складається дуже сумна картина.

Бо ще кілька місяців тому ми розуміли, що є стратегія, яку проводив Президент Порошенко. Яка полягала в тому, що тримається коаліція на підтримку України. Завжди перед такими зустрічами були новини – Президент Порошенко зустрівся з Меркель, Президент Порошенко провів переговори з Оландом чи Макроном, з американцями. Випрацьовувалась спільна позиція. І потім доносилась спільна позиція України і міжнародних партнерів до Путіна. Тепер ми бачимо дзеркальну картину. Путін переговорив з Меркель, Путін переговорив з Макроном. Путін переговорив з Трампом», – відзначив Ростислав Павленко.

«Порушено принцип «нічого про Україну без України». Тепер без України про Україну говорять все що завгодно. І тому прогноз про те, що Україні доведеться на щось невигідне погоджуватися, є найбільш реалістичним. Виявляється, ще в липні були директиви йти на формулу Штайнмаєра.  Ще у вересні погоджувались якісь комюніке. Тепер від нас вимагають прямих контактів з бойовиками. Те, що протягом 5 років це не допускалося – тепер збройна агресія буде переведена у статус «внутрішнього конфлікту». І Зеленського можуть змусити це визнати. І якщо це буде – може бути спровоковане справжнє зіткнення. І тоді ще з Путіна зроблять миротворця», – наголосив Ростислав Павленко.

Коментарі

Кенцало Юра

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

12 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

13 години тому