Збірна України з футзалу – “бронзовий” призер ЧС-2024

Новини 10 Жовтня, 2024 11

Вперше у своїй історії українці – на п’єдесталі світової першості (раніше лише одного разу було потрапляння до ТОП-4)

Таке унікальне досягнення дісталося нашій національній команді після розгромної перемоги над французами у матчі за третю сходинку.

Про це пише Четверта студія з посиланням на інформаційну службу АФЛ.

Чемпіонат світу з футзалу в Узбекистані добіг свого завершення та став дійсно історичним для України. Вперше у своїй історії українці – на п’єдесталі світової першості (раніше лише одного разу було потрапляння до ТОП-4).

Після прикрої поразки від бразильців у півфіналі Мундіалю усі погляди наших вболівальників було звернено на “бронзову” гру. Тут опонент, по правді кажучи, також був дуже і дуже непростим. Французи доволі впевнено пройшли усю дистанцію, а збірній Аргентині у півфіналі поступилися із тим самим рахунком, що і українці “пентакампеонам” – 2:3.

“Медальний” поєдинок для збірної України склався казковим чином. По завершенні першого тайму рахунок був 1:0 на користь “синьо-жовтих” завдяки голу Чернявського. По перерві натомість трапилося справжнє побоїще. Наші хлопці від французів не залишили мокрого місця, забивши ще шість м’ячів, пропустивши у свої ворота на противагу лише один гол. “Хет-трик” зробив Абакшин, “дубль” на рахунку Жука та ще одного разу забив представник львівської “Енергії” Зварич.

Таким чином збірна України вперше у своїй історії опинилися на п’єдесталі ЧС. На додаток ще й Семенченко став “Найкращим гравцем” матчу за третє місце.

Дякуємо хлопцям за це футзальне диво та впевнені, що відтепер увага до цього виду спорту у нашій країні стане ще більшою.

Світлина: АФУ

Коментарі

Позначки: