Завтра Львівська громада попрощається з чотирма захисниками України

Новини 23 Вересня, 2024 0

Вічная память

Завтра Львівська громада попрощається з чотирма захисниками України

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу ЛМР.

🕯 Дмитро Грицай (09.08.1985-15.09.2024) Львів’янин. Навчався у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №91. Впродовж життя переважно працював у будівельній сфері, у тому числі й за кордоном. Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від загарбників. Боронив суверенітет та територіальну цілісність України у лавах 21-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України. Боровся із окупантами на Донеччині, Харківщині й Миколаївщині. Під час проходження служби отримав звання «молодший сержант» та неодноразово відзначався військовим командуванням. 

🕯 Андрій Вовк (16.07.1981-17.09.2024) Львів’янин. Навчався у школі №98. Здобув професійно-технічну освіту у Львові. Протягом останнього періоду працював водієм у фірмі «Техніка монтажу». Із початком повномасштабного вторгнення рф став на захист Батьківщини від російських окупантів. Боронив Україну у лавах 22-ї окремої механізованої бригади 38-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України.

🕯 Андрій Витязь (11.12.1978-19.09.2024) Львів’янин. Навчався у школі № 54. Здобув вищу освіту у Львівському державному університеті внутрішніх справ. Після завершення навчання займався приватним підприємництвом у сфері перевезень. Із перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем став на оборону Батьківщини. Спершу вступив до складу медичного батальйону «Госпітальєри», у 2023 році підписав контракт із 80-ю окремою десантно-штурмовою Галицькою бригадою Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Боровся із загарбниками у «гарячих» точках фронту.

🕯 Віталій Лопушанський (25.06.1983-15.03.2022) Народився у селі Підбірці Львівської області. Навчався у Підбірцівському ліцеї Львівської міської ради. Закінчив Львівське вище професійне училище інформаційно-комп’ютерних технологій, тут здобув фах електромайстра з ремонту побутової техніки. Завершивши навчання, працював у товаристві «Львівський локомотиворемонтний завод». У 2015 році виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції. Після повернення працював у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Фуджікура Аутомотів Україна Львів». У 2019 році підписав контракт із 24-ю окремою механізованою бригадою імені короля Данила та перебував у зоні проведення операції Об’єднаних сил. Із початком повномасштабного вторгнення росії став на захист України від загарбників до лав 503-го окремого батальйону морської піхоти Військово-Морських сил Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на східному напрямку фронту.

Чин похорону захисників Дмитра Грицая, Андрія ⁠Витязя та Андрія Вовка розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, опісля відбудеться загальноміська церемонія прощання на площі Ринок. Відтак, Дмитра Грицая та Андрія ⁠Витязя поховають на Личаківському кладовищі, Андрія Вовка – на Голосківському кладовищі.

Прощання і Чин похорону воїна Віталія Лопушанського розпочнеться об 11:00 з родинного помешкання у селі Підбірці Львівської громади (вул. Залізнична, 3/2). Поховають захисника на місцевому кладовищі у Підбірцях.

Коментарі

Позначки: ,