Новини

Законопроєкт щодо мобілізації не розглядатимуть у Раді: його повертають ініціатору

Законопроєкт щодо мобілізації вирішили відкликати з розгляду у залі парламенту 11 січня. За результатами засідання погоджувальної ради в закритому режимі було вирішено повернути законопроєкт ініціатору.

Про це пишуть народні депутати Олексій ГончаренкоЯрослав Железняк та Давид Арахамія.

Напередодні лідер фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія анонсував погоджувальну раду щодо законопроєкта №10378 Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби».

За словами депутатів, зранку 11 січня погоджувальна рада відбулася у закритому режимі, а потім відбулася закрита нарада з фракціями політичних сил у спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука.

Арахамія повідомив, що на закритій нараді було військове командування: Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник Генштабу ЗСУ Шаптала, Міністр оборони Умєров.

«Було багато дискусій. Ми розуміємо запит військового командування і готові йти назустріч. Але не всі норми можуть бути підтримані. Якісь положення прямо порушують права людини, якісь не є оптимально сформульовані. Про це відкрито сказали військовому командуванню. Але всі політсили зрозуміли і підтримують необхідність мобілізації», — пише Арахамія.

Він повідомив, що за результатами наради законопроєкт повертається ініціатору. Водночас передадуть пропозиції напрацьовані на комітеті та у робочих групах.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

7 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

15 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

15 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

16 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

20 години тому