Закон про реінтеграцію Донбасу: Порошенко дав завдання дипломатам

Новини 22 Січня, 2018 75

Президент України Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко запевняє, що закон про реінтеграцію Донбасу фіксує право України на самооборону відповідно до статуту ООН і не суперечить Мінським угодам

Про це він заявив, виступаючи на урочистому зібранні з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення незалежності УНР, повідомляє Укрінформ.

“Закон фіксує право України на самооборону відповідно до статті 51 Статуту ООН і деталізує механізм його реалізації. Але водночас він підтверджує пріоритетність мирного, політико-дипломатичного врегулювання. Ані дух, ані буква цього закону не суперечать Мінським домовленостям, як це хоче представити Москва”, – наголосив глава держави.

Порошенко підкреслив, що, на відміну від Росії, яка, за його словами, шукає будь-який привід, аби не виконувати Мінські домовленості, Україна неухильно дотримується і буде дотримуватися своїх зобов’язань.

Президент закликав присутніх на заході дипломатів передати цей меседж у свої країни.

Нагадаємо, 18 січня Верховна Рада ухвалила закон «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях», яким Росія визнається країною-агресором, що здійснює тимчасову окупацію частини території України. За ухвалення закону № 7163 проголосували 280 депутатів.

Коментарі

Позначки: