Новини

Захист Порошенка: Венедіктова завела справу про державну зраду після розмови із Зеленським

Захист п’ятого президента Петра Порошенка вважає, що генеральний прокурор Ірина Венедіктова відкрила кримінальне провадження щодо так званих “плівок Байдена” після спілкування з президентом Володимиром Зеленським, а сам він підтвердив зацікавленість у цій справі.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Українську правду”, про це розповів адвокат Порошенко Ілля Новіков на брифінгу.

“Кримінальне провадження по так званих “плівках Байдена” було відкрито минулої ночі. У нічний час. Що саме по собі у справах, які стосуються подій чотирирічної давнини, говорить про якийсь окремий інтерес у керівництва в Офісі генерального прокурора.

І знову ж таки за інформацією, яку ми будемо намагатися уточнити, перевірити, це було зроблено після розмови генерального прокурора Венедиктової із Зеленським”, – наголосив Новіков.

Захист Порошенка каже, що протягом року спостерігав за діями президента Зеленського і людей з його найближчого оточення щодо координації та фактично керівництва розслідуванням кримінальних справ, в яких фігурує прізвище Порошенка. Керівники силових структур при цьому змінювалися, не змінювався спосіб дій.

За словами Новікова, своїми заявами про впевненість у тому, що вирок Порошенку – це питання часу, і що там можна кваліфікувати дії за статтею про держзраду, президент Зеленський вперше публічно позначив свою позицію, як людини, яка безпосередньо координує і безпосередньо зацікавлена у цих провадженнях.

Щодо суті записів, Новіков зазначив, що на плівках немає ніякого складу державної зради.

За його словами, якби адвокати Порошенка були схильні до троллінгу поганого смаку, вони могли б подати подібні заяви в той же Офіс генпрокурора, адже наприклад, 6 квітня президент Зеленський мав розмову з держсекретарем США Майком Помпео про можливість надання Україні гарантій щодо позики.

Коментарі

Кенцало Юра

Recent Posts

Юрій Холод привітав мешканців Львівщини з Великоднем

На Львівщині святять паски

9 години тому

На Закарпатті роми стали проти мобілізації

Стрілянина біля ТЦК

14 години тому

У Львові 65% пасажирів користуються ЛеоКарт

65% пасажирів міського громадського транспорту оплачують/реєструють свої поїздки картками ЛеоКарт – загальними, студентськими, учнівськими та…

18 години тому

Львів та Фрайбург розширюють співпрацю

обговорили нові проєкти

1 день тому

Синоптики застерігають про надзвичайну пожежну небезпеку на 4 – 6 травня

у Львівській громаді зафіксували уже 50 пожеж в екосистемах, з них 18 – великі, площа горіння яких…

1 день тому