Новини

За тиждень кількість “помаранчевих” областей збільшилася до дев’яти

МОЗ оновило розподіл регіонів України на карантинні зони. За тиждень кількість “помаранчевих” областей збільшилася до дев’яти.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на ZMINA, відповідно до оновленого розподілу, у “червоній” зоні перебувають чотири області – Житомирська, Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська.

До “помаранчевого” рівня епідемічної небезпеки віднесли дев’ять областей: Вінницьку, Донецьку, Запорізьку, Київську, Львівську, Миколаївську, Сумську, Тернопільську, Хмельницьку, а також місто Київ.

Решта одинадцять областей України потрапили до “жовтої” зони.

Як зазначається на сайті МОЗ, Міністерство охорони здоров’я щодня оновлює ознаки для визначення регіону зі значним поширенням COVID-19 та публікує їх. На підставі цих ознак Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій раз на тиждень приймає рішення про встановлення на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць регіону рівня епідемічної небезпеки “жовтий”, “помаранчевий” або “червоний”.

Разом з тим, на засіданні державної комісії з ТЕБ та НС головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що ситуація в Києві відповідає показникам для помаранчевої зони й наразі причин переведення столицю в червону зону немає.

Нагадаємо, що з 24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину з розділенням областей за рівнем коронавірусної небезпеки.

Згідно з опитуванням, половина українців вважає обґрунтованими більшість весняних карантинних заборон. Найбільше підтримують громадяни вимогу 14-денної ізоляції для тих, хто приїжджає з-за кордону чи з непідконтрольних уряду територій (72%), а найменше – заборону руху громадського транспорту в населених пунктах (підтримали тільки 8,9%).

Минулого року Конституційний Суд визнав карантинні обмеження, запроваджені владою, незаконними. Також суд попросили визнати незаконним вибірковий підхід до госпіталізації під час пандемії.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

У Львові поліцейському хотіли дати рекордно малий хабар

Хабар поліцейському, зберігання психотропів та крадіжки з супермаркетів – чоловіку винесено вирок

4 хв. тому

У Львові суд оштрафував священника УПЦ МП

роздавав проросійські книжки

26 хв. тому

На Львівщині сплатили понад 9 млн грн збору за паркування

Ставка збору та порядок сплати збору до бюджету встановлюються відповідною сільською, селищною, міською радою

31 хв. тому

Лазановський записав дуетну пісню з військовим

Олександр служив добровольцем у 57-ій бригаді з 2022-го року. Хлопець воював на території Херсонщини, де…

2 години тому

Забив до смерті свою матір – львів’янина взяли під варту

За клопотанням прокурора підозрюваному обрано найсуворіший запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права…

2 години тому