З початку липня на водоймах України загинули 122 людини

Новини 24 Липня, 2019 58
На Пустомитівщині у річці знайшли тіло чоловіка

На Пустомитівщині у річці знайшли тіло чоловіка

Рятувальники вкотре застерігають: нехтування правилами безпеки під час відпочинку на воді з високою вірогідністю може стати причиною трагічних наслідків.

“Підтвердженням тому є тривожна статистика, яка не лякає відчайдухів. Хоч липень і не тішить традиційно літньою спекою, проте у перерві між дощами і похолоданням люди знаходять час скупатися на місцевих річках чи озерах. Оскільки останні у більшості не обладнані рятувальними постами та не пристосовані до безпечного відпочинку, наслідки не змушують на себе довго чекати”,- пише ДСНС.

Так, тільки за добу, 23 липня, на водоймах України загинуло 10 громадян. З початку липня рятувальники вже зафіксували 122 загибелі на воді, з яких 12 за участю дітей.

Зокрема на Хмельниччині, близько 15 год. 23 липня на ставку у лісовому масиві в смт. Ярмолинці, потонув хлопчик 2016 року народження, який був залишений без нагляду дорослих.
У столиці, вночі 24 липня на р. Дніпро у Подільському районі міста відділенням водолазних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС м. Києва вилучено з води та передано працівникам поліції тіло чоловіка 1981 року народження, який потонув внаслідок падіння з катера під час відпочинку на річці.

У свою чергу на Херсонщині, а саме на р. Інгулець у с. Краснолюбецьк Великоолександрівського району, водолазами ДСНС знайдено, вилучено з води та передано працівникам поліції тіло дівчинки 2011 року народження, яка потонула ще 22 липня під час купання.

Загалом, з початку року на водоймах країни вже загинули 774 людини, з яких 81 – діти. При цьому врятовано 308 людей, у тому числі 42 дитини.

Тож, зважаючи на кількість надзвичайних подій біля водойм, Державна служба України з надзвичайних ситуацій застерігає:

ніколи не пірнайте в незнайомих місцях;

не лишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки;

не запливайте далеко. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;

не заходьте у воду в стані алкогольного сп’яніння;

не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас;

температура води повинна бути не нижче +17 °С;

плавайте у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 – 5 хвилин;

слідкуйте за штормовими попередженнями і не виходьте у плавання на човнах при сильних поривах вітру;

пам’ятайте: відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах.

 

Коментарі

Позначки: