Новини

З наступного понеділка Львівщина може вийти з “червоної” зони

З наступного понеділка Львівська область може вийти з “червоної” зони. На це сподівається директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на Еспресо Захід, повідомив під час прес-брифінгу посадовець.

“Наразі у нас немає конкретної інформації, коли відбудеться позачергове засідання Державної комісії ТЕБ і НС, до повноважень якої, власне, і належить виведення певної території з певного рівня епіднебезпеки. Але починаючи з наступного понеділка, 6 грудня у “жовтих” зонах почнуть діяти нові карантинні обмеження, тож ми очікуємо, що якраз тоді й відбудеться засідання Державної комісії ТЕБ і НС і Львівщину виведуть із “червоної” зони”, – зазначив Чемерис.

За його словами, епідеміологічна ситуація в області залишається стабільною і навіть демонструє тенденції до покращення: “Можемо це спостерігати по щоденному зменшенню коефіцієнту виявлених випадків, кількості госпіталізованих і завантаженості ліжкової мережі – ключовими критеріями, які визначають стан епіднебезпеки на певній території. За станом на ранок середи, 1 грудня на стаціонарному лікуванні перебуває 2268 пацієнтів. Це – на 82 менше, ніж було у попередню добу (30 листопада. – Ред.). Завантаженість ліжкової мережі становить 34%. Але є один тривожний факт – заповненість реанімаційних відділень (за повідомленням пресслужби ЛОДА, у реанімаціях перебуває 189 пацієнтів. – Ред.). Кількість пацієнтів, які потребують кисневої підтримки шляхом штучної вентиляції легень також є достатньо великою – 76″.

Орест Чемерис закликає людей не втрачати шансу захистити себе і своїх близьких. Всі вакцини – і Pfizer, і CoronaVac, і Moderna – є у достатній кількості. Всі центри вакцинації і пункти щеплень працюють у звичному режимі.

Він повідомив, що за станом на сьогодні однією дозою вакциновано понад 900 тисяч жителів Львівщини, з них 712 тисяч пройшли повний курс щеплення.

Щодо щеплень бустерною дозою, головний медик області зазначив, що такі щеплення розпочнуть робити з моменту, коли будуть офіційні розпорядчі документи і така вакцинація одночасно розпочнеться по всій Україні.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

5 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

5 години тому