Новини

“Європейська Солідарність” наполягає на збільшенні субсидій і забороні імпорту російських енергоносіїв

“Європейська Солідарність” закликала чинну владу негайно ухвалити низку законопроєктів для вирішення кризових ситуацій українців, зокрема збільшити субсидії і не допустити імпорт російського газу.

Про це співголова фракції “Європейська Солідарність” Артур Герасимов заявив з трибуни Верховної Ради, пише Четверта студія.

Вже очевидно, що Зеленський брехав вам, коли рік тому обіцяв знизити тарифи вдвічі. В реальності – знизити вдвічі йому вдалось лише субсидії – з 73 до 36 мільярдів гривень.

Крім субсидій, влада забрала в найбідніших ще й пільговий тариф на електроенергію, під який мільйони українців підлаштовували свій побут. Не дивно, що шоковані платіжками громадяни виходять на протести і перекривають траси.

Тому “Європейська Солідарність” пропонує конкретні кроки для допомоги людям.

Перше: негайно приймати законопроект 4585, який перенаправить 7 мільярдів гривень із фінансування президента, його Офісу та силовиків на додаткові субсидії для населення.

Друге: терміново ухвалити постанову 4617, щоб повернути пільговий тариф на перші 100 кіловат по 90 копійок, який діяв за президенства Порошенка. Ця ж постанова вимагає заборонити купівлю електроенергії з російсько-білоруської енергосистеми та відновити щонайменше 55% української атомної енергетики від загального енергобалансу держави.

Також застерігаємо владу від будь-яких спроб повернути прямі закупівлі російського газу. В минулому «газове ярмо» закінчилось Харківськими угодами, втратою Криму та війною на Донбасі. Це – червона лінія.

Ще один глобальний виклик через бездіяльність влади – повний провал вакцинації.

Спочатку влада Зеленського вивозила маски з країни перед епідемією, залишила лікарів без засобів індивідуального захисту, а пацієнтів без кисню. Потім провалила масове безкоштовне тестування, до цих пір обкрадає медиків, коли йдеться про страхування та доплати. А тепер Україна залишилась чи не останньою в Європі, де вакцинація досі не стартувала.

Бо поки інші держави передзамовляли якісну вакцину – українська влада спустошувала антиковідний фонд через «велике крадівництво» та, як з’ясували журналісти, потайки вакцинувалась в приватних клініках.

Зараз Зеленський пропонує колоти українцям китайську вакцину з ефективністю близько 50%, яку закуповують через корупційну схему із посередником. Тоді як уряди всього світу працюють на пряму з виробниками.

“Європейська Солідарність” готова презентувати чітку стратегію, яка дозволить закінчити вакцинацію в Україні до вересня! Для цього, серед іншого, потрібно перестати красти з антиковідного бюджету, налагодити безкоштовне масове тестування та запровадити кримінальну відповідальність за порушення черговості щеплень. Щоб друзі Кварталу не отримували вакцини замість пенсіонерів.Більш детально про нашу стратегію ми розкажемо вже в найближчі дні.

Насамкінець, “Європейська Солідарність” закликає монобільшість нарешті набратись сміливості і створити тимчасову слідчу комісію для розслідування зриву Офісом Зеленського секретної операції по затриманню вагнерівців. Державна зрада має бути покарана.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині судитимуть організовану групу

Незаконно відчужили землю, запроектовану під дорогу

3 години тому

На Львівщині лише 3,3% громад мають програми підтримки волонтерських організацій

Волонтери почали шукати нові шляхи, що дадуть змогу акумулювати допомогу для Збройних Сил України, і…

5 години тому

Які пільги можуть отримати ветерани при працевлаштуванні

Захисники й захисниці, які повертаються в цивільне життя та влаштовуються на роботу, мають перелік пільг,…

5 години тому

На Львівщині конфіскували землю у громадянина рф

Конфіскація земельних ділянок у громадянина рф – на Самбірщині прокуратура продовжує через суд повертати майно…

5 години тому

В Україні заочно засудили водія за п’яну ДТП

Прокуратура у Верховному Суді відстояла справедливий вирок для винуватця ДТП з потерпілими у Дрогобичі

5 години тому