Новини

“Європейська Солідарність” наполягає на створенні ТСК щодо розкрадання коронавірусного фонду

Фракція “Європейська Солідарність” вимагає створити ТСК щодо розкрадання коронавірусного фонду.

Про це вкотре нагадала співголова фракції Ірина Геращенко на Погоджувальній раді, пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”.

“Україну накриває хвиля пандемії, більше 300 тисяч інфікованих. Сьогодні – 4 тисячі 766 випадків. І Україна вже 9-та в цьому трагічному списку країн”, – констатувала Ірина Геращенко.

“Вісім місяців тому Верховна Рада перерозподілила з бюджету 65 млрд грн на боротьбу з пандемією. За цей час влада Зеленського не закупила жоден новий ШВЛ, не встановила жодне КТ. Не подбала про те, щоб у лікарнях стояли не просто ліжка, і лікарі звідти не тікали, тому що їм ніяких доплат і страхувань ніхто не виплачує, не подбала про кисневі маски, підведення кисню, про доступні тести. Власне це говорить про повну імпотенцію влади в питаннях вирішення ключової на сьогодні безпекової проблеми”, – сказала Геращенко.

“Ми вимагаємо створення ТСК про використання коштів, які були направлені на боротьбу з ковідом. Також наша фракція зареєструвала постанову, в якій ми вимагаємо негайного звіту від Зеленського, який в березні створив координаційний штаб, який не займався нічим весь цей час, звіту про використання коштів, відповіді, що робила місцева влада в цей час, яка отримала серйозні кошти від децентралізації, але так само діяла неефективно в питанні боротьби з ковід”, – наголосила Геращенко.

“Ми вимагаємо, щоб всі 65 млрд грн були направлені на боротьбу з ковід, а не на “велике крадівництво”, де без тендерів сьогодні латають дороги і чомусь ці латання коштують у 2-3 рази дорожче, ніж за попередньої влади”, – наголосила співголова фракції.

Ірина Геращенко закликала колег по парламенту об‘єднати зусилля і змусити владу решті решт прозвітувати.

“Ми хочемо подякувати колегам, які підготували постанову, яка по суті враховує багато пунктів, запропонованих Порошенком в контексті боротьби з ковід. Єдине, ми пропонуємо, щоб ми об’єднали наші дві постанови, були долучені декілька речей – не створення нової Координаційної ради, а звіт Зеленського, який вже створив свою Координаційну раду ще вісім місяців тому. Так само, захист лікарів, повернення 5 млрд грн до освітнього фонду для того, щоб в школах і університетах боролися з ковід, а не крали ці гроші”, – сказала Геращенко.

“Кожен регіон має представити свій маленький фонд до рівня ОТГ по боротьбі з ковід. Держава має запропонувати стратегію по боротьбі з пандемією, ми чекаємо звіту уряду, нам необхідні доступні тести. Ми пропонуємо дійсно об’єднати ці дві постанови, щоб все це було враховано”, – додала Ірина Геращенко.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Львів та Фрайбург розширюють співпрацю

обговорили нові проєкти

39 хв. тому

Синоптики застерігають про надзвичайну пожежну небезпеку на 4 – 6 травня

у Львівській громаді зафіксували уже 50 пожеж в екосистемах, з них 18 – великі, площа горіння яких…

51 хв. тому

Комунальне підприємство “Зелене місто” очолив Олександр Єгоров

Найголовніші проекти підприємства “Зелене місто” — будівництво механіко-біологічного комплексу з переробки ТПВ та рекультивація Грибовицького…

56 хв. тому