Новини

“Європейська Солідарність” наголошує на важливості проведення переговорів з МВФ

На нараді у Голови Верховної Ради лідерів фракцій з прем’єр-міністром обговорять питання  ухвалення державного бюджету на 2021 рік, відновлення переговорів з МВФ та повернення кримінальної відповідальності за недостовірне декларування чиновниками своїх видатків та доходів. Про це сказала народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Вікторія Сюмар в ефірі телеканалу «Прямий».

«За нашою інформацією перше питання, яке буде виноситися завтра на нараді у Голови Верховної Ради, буде стосуватися якраз бюджету», – повідомила вона.

Вікторія Сюмар підкреслила, що нині Україна не може продовжувати переговори з Міжнародним валютним фондом, доки не вирішить низку проблемних питань, зокрема і ухвалення бюджету. Депутатка зазначила, що вже зараз існує величезна діра в бюджеті, а за деякими даними припинилися виплати за захищеними статтями бюджету.

Представниця «Європейської Солідарності» наголосила на важливості продовження переговорів та подальшій співпраці з МВФ.

Вона повідомила, що вчора уряд Зеленського схвалив проект бюджету на 2021 рік.

За її словами, завтра на нараді у Голови ВРУ проект цього закону мають роздати фракціям. «Але ми вже аналізуємо ті параметри за даними, які є у нас, для того, щоб сформулювати свою позицію», – зауважила Вікторія Сюмар.

Депутатка також додала, що на нараді лідерів фракцій також має йтися і про напрацювання робочої групи з приводу відновлення дії статті щодо кримінальної відповідальності за неправдиве декларування і в цілому повернення у законодавство статей про електронне декларування.

«Це також вимога наших міжнародних партнерів, і очевидно, що це є і вимогою українського суспільства – повернути прозорість і власне кажучи не вбивати антикорупційну архітектуру, яка була сформована за останні п’ять років», – наголосила Вікторія Сюмар.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Премії та надбавки чиновникам скасують. Гроші підуть на ЗСУ

Чиновники Садового роками нараховують собі космічні премії

50 хв. тому

Рада дозволила надалі виловлювати людей на вулицях

Продовжила дію воєнного стану

1 годину тому

Тимошенко доручила Цимбалюку вивести зі сплячки партійців Львівщини

Лідерка Батьківщини під час війни активізувала політичну діяльність

3 години тому

З 13 травня парки Львова оброблятимуть від кліщів

Обробка триватиме 5 днів - до п’ятниці, 17 травня, включно. Мешканців закликають утриматися від відвідування…

6 години тому