Новини

Як у Львові «субкультура» нищить відреставровані брами (ФОТО)

У Львові відреставровану браму на вулиці Нижанківського невідомі розмалювали написами.  Повторне відновлення історичної брами коштуватиме близько 25 тис грн.

Як пише «Четверта студія», про це 6 грудня повідомив на своїй сторінці у ФБ Роман Турій.

«Ще післявчора ці двері мали пристойний вигляд – після реставрації. Самому було приємно ними користуватися. Та сталося, як ви бачите не зовсім світська подія – двері, як весь фасад будинку, відвідала “субкультура”.

Таке слово почув від молодого чоловіка років 17 – 18, коли запитав у компанії, що тусувалася біля під’їзду будинку на вул.. Нижанківського у Львові. Що сталося з фасадом будівлі та дверима, я зрозумів – це акт вандалізму. У молодих людей хотів тлумачення – чому саме цей будинок? Чому відреставровані двері, а не старі, що були до того? І що означають написи?

Молодий чоловік розтлумачив, що це прояви вираження молодіжної субкультура, яка має дуже вузьке коло спілкування зі своїми принципами та ієрархією.

Але це не жарти і не смішно. Після консультацій з реставраторами, роботи по відновленню можна почати на весні і їх вартість попередньо може складати біля 20-25 тисяч субкультурних гривень», – зазначається у дописі Романа Турія.

Скриншот ФБ

 

Фото: ФБ/Роман Турій

Довідково. Вулиця Нижанківського — вулиця у Галицькому районі Львова, у межах історичного центру міста. Сполучає площу Галицьку та вулицю Князя Романа. Вулиця Нижанківського — одна з найвужчих у Львові: її ширина у найвужчому місці становить 3,5 метри.

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

24 хв. тому

У Львові пʼяний водій мопеда без документів вчинив ДТП

Чоловік погодився пройти перевірку за допомогою алкотестеру Драгер. Результат — 1,66 проміле, що у понад…

8 години тому