Новини

Як Львівщину продовжують засмічувати тваринними відходами (ВІДЕО)

Вже два з половиною роки продовжується вивіз решток тваринного походження в урочище Станіслівка, що поблизу села Боянець Жовківського району Львівської області в результаті так званого дворового забою тварин місцевими мешканцями села Боянець.

Про це у Фейсбуці пише депутат Жовківської міськради Ігор Муравський.

“На численні звернення, прохання і ряд проведених зібрань із “підприємцями”, щодо централізованого вивозу тваринних решток на Жовківську філію ДП Укрветсанзавод увінчався повним фіаско(((За приблизними підрахунками це 50 тонн в місяць!!! Вже неодноразово накладалися штрафи на Боянецьку сільську раду, неодноразово були написані заяви у поліцію, написано багато звернень, – результату ніякого. Були й фігуранти, яких на гарячому спіймали, але на даному етапі одні відписки”, – пише Муравський.

Він також нагадує, що поряд, приблизно в 100 метрах протікає річка Свиня, яка впадає в річку Рату(десь за 1,5 кілометра в якій влітку купаються діти ), а далі в Західний Буг.

“Важко оцінити об’єми відходів, але це десятки тисяч тонн. Сьогодні складений акт державного контролю і матеріали передані в державну екологічну інспекцію у Львівській області”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

У Садового нарешті згадали за мешканців Наукової

Наступного тижня у Львові відновлять курсування автобусного маршруту №45

8 години тому

Львівські нейрохірурги видалили уламок міни з мозку 9-річного хлопчика з Херсона

Михайлик Воловиков отримав надважке поранення голови під час мінометного обстрілу Херсона у грудні минулого року.…

12 години тому