Wizz Air відмовилася поновлювати рейс Москва — Абу-Дабі

Новини 20 Серпня, 2022 87

Фото: Василь Садовий/avianews

Європейський бюджетний перевізник Wizz Air відмовився від планів відновлення польотів з Москви до Абу-Дабі в Об’єднаних Арабських Еміратах.

Рішення було ухвалене на тлі критики з приводу заяви про відновлення польотів, пише “Четверта студія” з посиланням на Суспільне.

Водночас, зазначає агентство, у заяві про відстрочку рейсів до подальшого повідомлення Wizz Air не згадала про критику у соціальних мережах, яка включала заклики бойкотувати авіакомпанію, і згадала лише “обмеження галузевого ланцюжка постачаннь”.

Раніше, у відповідь на критику у Wizz Air заявили, що рейс Москва — Абу-Дабі виконуватиме її “дочка”, яка зареєстрована перевізником в ОАЕ і діє відповідно до правил цієї країни. В авіакомпанії також заявили, що інші перевізники ОАЕ виконували рейси до Росії.

Компанія Wizz Air, зареєстрована в Лондоні, володіє 49% акцій Wizz Air Abu Dhabi, чиї літаки літають під ім’ям і брендом європейської авіакомпанії. Суверенний фонд Абу-Дабі ADQ є власником 51% акцій.

Інші компанії Wizz Air Hungary і Wizz Air UK наразі не виконують рейси до Росії. Польоти туди з Великої Британії та ЄС заборонені в рамках санкції проти РФ через її вторгнення в Україну.

Коментарі

Позначки: