“Вишеградська група” зосередиться на економіці – МЗС Польщі

Новини 04 Січня, 2018 99

Ілюстративне фото

Країни “Вишеградської групи” – Польща, Чехія, Угорщина і Словаччина – цього року зроблять акцент на поглиблення економічної співпраці

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський в ефірі радіо Wnet за результатами візиту глави польського уряду Матеуша Моравецького до Будапешта і його зустрічі з угорським колегою Віктором Орбаном.

“Прем’єри спробували активізувати регіональні інструменти співпраці, особливо у “Вишеградській групі… Є рішення щодо рішучого спрямування співпраці “Вишеградської групи” у напрямку економіки”, – заявив Ващиковський.

Він зазначив, що хороший рівень політичної співпраці між країнами “Вишеградської групи” потрібно використати для посилення співпраці між ними в економічній сфері.

Ващиковський поінформував, що обидва прем’єри вирішили не відкладати домовленості “у довгий ящик” й організувати наприкінці січня зустріч на рівні глав урядів “четвірки”, яка присвячуватиметься деталям економічній співпраці між країнами групи.

Міністр повідомив, що йдеться як про реалізацію інфраструктурних проектів – розвиток автомобільних та залізничних сполучень між країнами регіону, так і співпрацю у сфері енергетики завдяки розширенню газових сполучень між країнами регіону.

Коментарі