Вибори в Молдові – дуже печальна історія, – ОПОРА

Новини 21 Жовтня, 2024 60

Росіянам вдається чудово грати на бажанні людей мати низькі ціни та інфляцію

Вибори в Молдові – дуже печальна історія, якщо з неї не винести уроків. Європейська інтеграція не розколола суспільство, а продемонтструвала, наскільки важливо мати всіх в процесі.

Про це пише представниця ГМ ОПОРА Ольга Айвазовська, інформує Четверта студія.

“Руки та рублі Кремля, якими засівали країну, не дістали людей з правом голосу за кордоном і референдум приніс позитивне рішення лише завдяки закордонному голосуванню. Проєвропейський вибір щодо президентської посади не є очевидним та однозначним.

Росіянам вдається чудово грати на бажанні людей мати низькі ціни та інфляцію, перекладати відповідальність на когось, а також пропонувати прості рішення через сателітів, доступ яких до грошей Москви не є таємницею. Я би сказала, що то ми так у році 2010-2012, коли комуністи готували референдем за Митний союз, чи ЄС. Коли суспільство хотіло жити, як в Європі, але не сваритись з росіянами.

Щоб вибори пройшли чесно та вільно, над цим потрібно працювати довго і наполегливо, бо всі фокуси щодо втручання сусідів ми чудово знаємо.

Якби не було Революції Гідності, а тоді і Великої війни за Незалежність, ми би теж мали 50/50 за ЄС, я вже мовчу за НАТО, за членство в якому зараз вболіває понад 80% українців.

А ще такий процес демонструє, коли держава слабка, то її легше захоплювати не силою, а через втручання в політичний процес. Це також дешевше”, – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ВІЙНІ ЗАГИНУЛИ ДВОЄ БРАТІВ З ЛЬВІВЩИНИ

Коментарі

Позначки: , , ,