Новини

Вибори у Польщі: рейтинги допускають перемогу опозиційного кандидата

Ще одні результати соцопитування допускають перемогу опозиційного кандидата у другому турі президентських виборів у Польщі.

Про це свідчать дані дослідження громадської думки від IBRiS, проведеного на замовлення видання WP, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на RMF FM.

Якби голосування відбувалося 5 липня, свої голоси за кандидата від “Громадянської платформи”, мера Варшави Рафала Тшасковського віддали б 47,2% респондентів. Чинного президента Анджея Дуду підтримали б 45,9% респондентів.

Порівняно з попереднім дослідженням IBRiS, підтримка Рафала Тшасковського трохи знизилася – на 0,9%, тоді як підтримка Дуди зросла на 0,3%.

6.9% респондентів ще не визначилися з вибором.

Згідно з даними опитування, участь у голосуванні збираються брати 65,4% респондентів, що на 3,4% більше, ніж за результатами попереднього дослідження.

Нагадаємо, вчора були оприлюднені дуже схожі прогнози від агентства Kantar, проведені на замовлення TVN та TVN24.

Згідно з дослідженням Kantar, Рафал Тшасковський може розраховувати на 47% голосів, а Анджей Дуда – на 46%. 7% опитаних ще не вирішили, за кого будуть голосувати у другому турі.

Порівняно з результатами їхнього попереднього опитування, проведеного одразу після 1-го туру, підтримка Тшасковського зросла на 2,3%. Підтримка Дуди також трохи збільшилася, але лише на  0,6 %.

Коментарі

Кенцало Юра

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

12 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

12 години тому