Новини

Влада Зеленського бореться з демократією під прикриттям коронавірусу, — Геращенко

Чинна влада під егідою боротьби з коронавірусом бореться з демократією.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”, про це заявила з трибуни парламенту співголова фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко.

“Ми щодня бачимо, як під егідою боротьби з коронавірусом влада бореться з демократією. Те саме зараз відбувається і в сесійній залі, коли під егідою прийняття одного такого необхідного Україні закону влада намагається взагалі підкорити опозицію. Чому не можна категорично зараз голосувати цей закон про поправки? Тому що в залі немає довіри. Ми всі дуже добре пам’ятаємо, як на цій трибуні президент знімав маску і звертався до залу: “Будь ласка, підтримайте законопроєкт про банки”. На другий день він і ваша команда послали сигнал, що це була неправда – і політичним нашим партнерам на Заході, і самій країні”,- сказала Геращенко.

“Зараз дійсно йде вибір між Україною та олігархами, між Україною і колишніми власниками ПриватБанку, між Україною і дефолтом. Ми вас закликаємо обрати Україну і проголосувати закон про банки. Це ганьба, що ми тричі збираємося в цій залі, але немає такого важливого для країни закону”, – додала Геращенко.

Геращенко зауважила, що голова ВРУ міг би взяти на себе політичну відповідальність і обмежити дію закону про внесення змін до регламенту щодо протидії зловживанням прав народних депутатів.

“Турборежим зламався, у банківському законі 16 тисяч 95 слів, до нього внесли до кожного слова по поправці -16 тисяч 397 поправок. Насправді голова ВРУ може взяти на себе зараз політичну відповідальність і заявити під стенограму, що закон 1043 діє до першого травня, до першого червня, обмежити під стенограму дію цього закону, і тоді демократична опозиція, державницька підтримає цей закон заради того, щоб уберегти країну від дефолту. В іншому випадку – все це політичні ігрища, які не вартують навіть одноразової маски”, – зауважила співголова фракції.

Коментарі

Кенцало Юра

Share
Published by
Кенцало Юра

Recent Posts

Українці не платитимуть штрафи за ухилення від мобілізації

В Україні можуть почати блокувати рахунки ухилянтів: нардеп Осадчук пояснив, як це можливо

3 хв. тому

Залужний поїхав із України

Залужного офіційно звільнено з військової служби і призначено послом у Великій Британії

17 хв. тому

До 7 років за ґратами засуджено мешканця Стрийщини

забив до смерті товариша через ревнощі до співмешканки

25 хв. тому

Після загнання економіки у тінь нардепи чухаються про заохочення працевлаштування українців

Рада підтримає законопроєкт про відновлення виплат переселенцям

34 хв. тому