Новини

Влада відкинула країну на два роки назад, – Павленко (ВІДЕО)

Україна втратила два роки даремно через всі ці пошуки миру та зазирання в очі Путіну. І зараз прийдеться наздоганяти та відновлювати довіру партнерів.

Про це в ефірі “Прямого” заявив народний депутат з фракції “Європейська Солідарність” Ростислав Павленко, пише Четверта студія.

“Два роки втрачено. І ми маємо похапцем наздоганяти там, де вже станом на 2019 рік було досягнуто поступального руху. Нас розуміли наші партнери. Ми розуміли як і що робити у забезпеченні військ, у зберігання боєприпасів, виготовленні боєприпасів, перш за все ракетних, що могли б бути зброєю стримування. Але зараз той стан, коли всі ці спроби зазирати в очі Путіну, відкинули психологічно і технологічно нас на два роки назад, у тому числі державне оборонне замовлення та ставлення до наших військ. І ми маємо зараз фактично наздоганяти…”, – сказав він.

Павленко нагадав, що секторальні санкції працюють ще з липня 2014 року, і кожного разу вони мають посилюватися. “Але якщо два роки головним повідомленням української влади було, що ми будемо шукати миру, не будемо провокувати агресора і тому подібне, то тоді партнери підлаштовуються під це. Ми думали, що вам потрібні миротворці – але ви про миротворців не говорите. Ми думали, що ми десь виходимо на дорожню карту виконання “Мінська” за принципом “спершу безпека” – але у вас це якось зійшло, ви про “формулу Штайнмаєра” почали говорити, про вибори на окупованих територіях”, – наголосив нардеп.

Також він зазначив, що можна розраховувати на допомогу союзників, “якщо ти сам активно робиш все для того, щоб і собі допомогти, і залучити цю допомогу, і бути тут корисним партнером. Зараз звучать ці правильні слова, але нам, на жаль, треба буде ще дуже постаратися, щоб відновити довіру, яка була два роки тому”.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Влада свідомо знищує індустріальний потенціал України, – Тимошенко

«Батьківщина» оскаржуватиме у Конституційному суді закон про знищення індустріального потенціалу України

1 годину тому

У Львові маршрутки курсуватимуть до 23 години

Під час комісії транспорту депутати вкотре піднімали питання продовження роботи громадського транспорту у вечірні години

2 години тому

У Львові злиють в туалет 136 мільйонів гривень

Незабаром місто Львів оплачуватиме роботу транспортних підприємств за кілометр

2 години тому