Влада повинна комунікувати із ФОПами, – нардеп

Новини 05 Грудня, 2020 132
Олексій Гончаренко

Олексій Гончаренко

Влада призвела до тотальної конфронтації з ФОПами через бездумне запровадження касових апаратів, хоча опозиція попереджала про це ще рік тому. Про це заявив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко в ефірі ток-шоу «Свобода слова з Савіком Шустером». 

Про це інформує Четверта студія з посиланням на прес-службу “Європейської Солідарності”.

За його словами, фізичні особи підприємці готові йти на компроміс, з ними треба комунікувати, а не влаштовувати турборежим.

«Не у всіх з фракції «Слуга народу» є розуміння шкідливості надмірної фіскалізації. Є Гетманцев, який є автором цих всіх ідей і автором цих законів. Місяць тому приїхали підприємці вперше на початку листопада, і настрої тоді були дуже конструктивні. Тоді Разумков пообіцяв вирішити їхнє питання, люди подякували і поїхали. Питання пройшло комітет, було винесено на голосування ВРУ. «Слуги народу» не додали голоси, і питання не було вирішено. Нащо так знущатися з людей?» – зазначив представник «Європейської Солідарності».

«Рік тому був турбо-режим, але всі інші фракції голосували проти і закликали монобільшість не робити цього. Сьогодні треба, щоб почули, що ФОПи кажуть – рік це мало. Для них це законодавство як вирок», – нагадав народний депутат, як ухвалювались скандальні закони.

Він зауважив, що «Європейська Солідарність» була проти цих законів з першого голосування.

«Продаж складної техніки з 2017 року і так має відбуватися тільки через РРО. Кажуть про ювелірку, то ми її спеціально винесли в тому законі, який ми прийняли першого грудня і ніхто не сперечався. Жодні продавці брендів з цим не сперечаються», – сказав Гончаренко.

Він закликав владу почати з деолігархізації країни, а не з фізичних осіб-підприємців.

«Треба починати з Приватбанку, в який пішло 150 млрд гривень наших, або з Центренерго. Чому ми починаємо з ФОПів? Це дивно. Давайте, держава докладе зусиль і розбереться з тими великими, які крадуть в цієї держави мільярди, а не з тими, хто робить для держави добре, бо не йдуть до держави за допомогою. Коли в нас вся країна буде прозорою, тоді підемо і до ФОПів», – зазначив він.

«Нам кажуть, «Європа» і так далі: вони кажуть, завантажте касовий апарат на телефон, бо наче б то це зручно, але проблема в тому: стоїть жінка в якомусь ПГТ на ринку і там немає покриття нормального інтернету. Щоб робити таку фіксалізацію, треба робити 4G на 90% країни, як в Польщі. А в Україні немає. Тобто ми кажемо бабусі скачати додаток і ловити десь на стовпі інтернет. Це абсурд. Треба створити умови для людей і тоді ці люди відгукнуться», – додав він.

«ФОПи переживають не за податки і вони хочуть платити податки. Зараз не кажуть про те, що в законі були встановлені драконівські штрафи на все. Їх відмінили тільки зараз після боротьби. Підприємці не хочуть потрапити під чобіт податкової і правильно роблять. Там все настільки зарегульовано, що вони просто не випливуть з цим. Їм в такому випадку потрібен бухгалтер. Як вони його собі дозволять, якщо навіть маски самі собі шиють», – підсумував Гончаренко.

Коментарі

Позначки: , ,