Військові попередили про фейкові повідомлення щодо “мобілізації”

Новини 28 Листопада, 2018 235

Ілюстрація: 06272.com.ua

Після прийняття рішення про введення в частині регіонів України воєнного стану на мобільні телефони громадян почали надходити провокативні повідомлення про початок в Україні мобілізації та облави працівників військкоматів у публічних місцях.

Про це повідомляє  на своїй сторінці у Facebook оперативне командування “Південь”.

«Після прийняття рішення про введення в Україні воєнного стану, населенню на мобільні телефони почали надходити повідомлення провокативного характеру про початок мобілізації, примусові облавні дії працівників військкоматів у публічних місцях, а саме – вокзалах, площах, вулицях міст тощо.

Повідомляємо, що зазначена інформація не відповідає дійсності, є провокативною та такою, що має на меті дестабілізувати військово-політичну ситуацію в Україні. Найймовірніше, є справою «рук» російських пропагандистів та їх прибічників», – зазначається у повідомленні.

Як наголошується, «у зв’язку з цим звертаємо увагу людей, які несвідомо потрапили під їх вплив, що поширення неперевіреної, а в даному випадку неправдивої інформації завдає шкоду обороноздатності України.  У разі необхідності, всі офіційні оповіщення будуть здійснюватися через військові комісаріати згідно чинного законодавства та з допомогою офіційних джерел інформації».

Як повідомили у Міністерстві оборони України, “спецслужби Російської Федерації поширюють чергові фейки щодо заходів воєнного стану”.

“У зв’язку із поширенням в мережі інтернет чергових провокаційних повідомлень, виготовлених “фабрикою тролей” Російської Федерації, зважаючи на останні події, Міністерство оборони України офіційно повідомляє, що усі “офіційні документи” та “накази”, які нібито мають підписи військового керівництва Міноборони та Збройних Сил України є черговим фейком. Днями помітно збільшилася активізація інформаційних саботажей та нісенітниць вкинутих “з-за поребрика”, які поширюють користувачі соцмереж та деякі засоби масової інформації.  Міністерство оборони України закликає українців не вестися на провокації спецслужб Російської Федерації, а представників медіа користуватися інформацією виключно з офіційних джерел”, – зазначається у повідомленні.

 

Скриншот/Facebook/Володимир Шеремет

 

Коментарі

Позначки: , ,