Ветерани зможуть отримати до 1,5 мільйона гривень на власний бізнес

Новини 10 Жовтня, 2024 13

Пріоритет надаватиметься проєктам ветеранського підприємництва, які в межах своєї реалізації створюють додаткові робочі місця

Український ветеранський фонд розпочав прийом заявок на конкурс “Варто 11.0”, за умовами якого ветерани, члени їхніх сімей та рідні загиблих захисників і захисниць України зможуть отримати від 500 тисяч до 1,5 мільйона гривень на започаткування та розвиток власної справи.

Про це пише Четверта студія.

Український ветеранський фонд оголосив про старт 11-го конкурсу з підтримки ветеранського бізнесу “Варто 11.0”.

Взяти участь у конкурсі можуть:

  • ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України, які зареєстровані як фізичні особи-підприємці;

  • дружина або чоловік ветерана, які зареєстровані як фізичні особи-підприємці, у разі, якщо проєкти спрямовані на реінтеграцію ветеранів до активного суспільного життя, забезпечення збереження та відновлення їх фізичного та психічного здоров’я;

  • юридичні особи, зареєстровані не пізніше ніж за рік до отримання фінансової підтримки, засновниками яких є ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

Пріоритет надаватиметься проєктам ветеранського підприємництва, які в межах своєї реалізації створюють додаткові робочі місця.

Як наголошують у фонді, фінансування ветеранського підприємництва — це інвестиція не лише в бізнес, а й у розвиток української економіки. Переможці попередніх конкурсів ВАРТО уже створили 731 робоче місце у своїх громадах та сплачують податки у місцеві бюджети. Мета конкурсу — підтримати ветеранів, які прагнуть розвивати власну справу та працевлаштовувати тих, хто потребує роботи, зокрема й інших ветеранів.

Заявки прийматимуть з 8 до 18 жовтня (18:00 за київським часом). Переможці конкурсу стануть відомі 29 листопада.

Нагадаємо, що за два роки Український ветеранський фонд підтримав 857 бізнесів ветеранів і їхніх рідних. А переможці конкурсних програм ВАРТО на втілення своїх проєктів отримали понад 432 мільйони гривень.

Запитання та уточнення щодо поданих документів можна надсилати на пошту uvfprojects@veteranfund.mva.gov.ua, обов’язково вказавши в темі листа “Конкурс Проєктів “Варто 11.0” та номер заявки.

Коментарі

Позначки: ,