Новини

Верховна Рада може поголосувати за розрив дипломатичних відносин з Росією

У четвер Верховна Рада ухвалить рішення з приводу поправки щодо розриву дипломатичних відносин з Росією, – передає УНІАН,

Про це сказав голова ВР Андрій Парубій на брифінгу. Він нагадав, що в одній із поправок до законопроекту про реінтеграцію Донбасу йдеться про необхідність розриву дипломатичних відносин з РФ. Андрій Парубій наголосив, що його позиція незмінна, і він виступає за введення візового режиму для громадян Росії. При цьому додав, що питання розриву дипломатичних відносин має визначати уряд і Міністерство закордонних справ України.

За словами спікера, відповідна правка є до другого читання законопроекту і “ВР прийме своє рішення з приводу цієї правки”.

Андрій Парубій не виключає, що законопроект про реінтеграцію Донбасу буде в четвер підтриманий в разі рішення профільного парламентського комітету з цього питання.

Андрій Парубій додав, що в даному законопроекті є дуже важлива норма про визнання Російської Федерації агресором на рівні закону. “І це, я вважаю, ключовим в цьому законопроекті”, – сказав він. При цьому спікер уточнив, якщо не буде рішення комітету щодо даного законопроекту, то “нам доведеться чекати ще два тижні до наступного пленарного засідання”.

 

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Львів та Фрайбург розширюють співпрацю

обговорили нові проєкти

6 години тому

Синоптики застерігають про надзвичайну пожежну небезпеку на 4 – 6 травня

у Львівській громаді зафіксували уже 50 пожеж в екосистемах, з них 18 – великі, площа горіння яких…

6 години тому

Комунальне підприємство “Зелене місто” очолив Олександр Єгоров

Найголовніші проекти підприємства “Зелене місто” — будівництво механіко-біологічного комплексу з переробки ТПВ та рекультивація Грибовицького…

6 години тому