Новини

Венеційська комісія може оприлюднити рішення щодо “мовної” статті 10 грудня

Рішення Венеційської комісії щодо мовної статті  закону про освіту буде оприлюднено 10 грудня і стане основним чинником врегулювання спірних питань. Про це на брифінгу сказала міністр освіти і науки Лілія Гриневич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Основною подією врегулювання цієї ситуації є рішення Венеційської комісії. Засідання Венеційської комісії відбудеться 8 грудня, орієнтовно 10 грудня буде оприлюднено рекомендації… Ми маємо відштовхнутися від цих рекомендацій і потім вже імплементувати цю статтю про мову освіти через спеціальні закони”,- сказала Гриневич.

Вона додала, що перспектив на те, що в залі Верховної Ради знайдеться більшість на внесення змін до 7 статті закону про освіту, немає. “Кожен випускник української школи незалежно від національності повинен після здобуття середньої загальної освіти вільно володіти державною мовою  – наголосила Гриневич.

При цьому вона зауважила, що діти – представники нацменшин – матимуть можливість навчатися рідною мовою. Зокрема, частина предметів буде викладатися державою мовою, частина – мовами національних меншин.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На Львівщині перекрито канал контрабанди товарів

вартість вилученого становить понад 14 млн грн

2 години тому

У Львові однорічний малюк закрив бабусю на балконі

Жінку з балкона на сьомому поверсі звільняли вже рятувальники

4 години тому

У Пустомитах судитимуть сімейного лікаря

Систематично підробляв рецепти на продаж сильнодіючих лікарських препаратів

4 години тому