Новини

Вартість паркомісця у центрі Львова зросте

За відповідну ухвалу під час засідання сесії у четвер, 21 грудня, проголосували 43 депутати Львівської міськради, інформує ZAXID.NET.

Раніше під час обговорень на засіданні профільної депутатської комісії директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза потребу в підвищенні вартості паркування пояснював інфляцією та зростанням мінімальної зарплатні. Крім того, тоді «Львівавтодор» запропонував незначне підвищення тарифів на паркування: у першій паркувальній зоні (центр міста) з 8 до 10 грн/год. на закритих паркінгах на вул. Валовій та поблизу «Вернісажу» та з 6 до 8 грн/год. – на відкритих парковках,; у другій паркувальній зоні (поза межами центру) – з 2 до 5 грн/год.

Однак під час засідання сесії 21 грудня депутати проголосували за значно вищі тарифи. Так, згідно з прийнятою ухвалою, уже з 1 січня 2018 року вартість паркування на закритих паркінгах на вул. Валовій та біля «Вернісажу» зросте до 20 грн/год., на відкритих парковках у першій паркувальній зоні (центр міста) – до 15 грн/год., у другій паркувальній зоні (поза межами центру) – з до 5 грн/годТобто година стоянки подорожчає майже в три рази.

Нагадаємо, що востаннє вартість паркування в центрі Львова підвищувалиу 2016 році – до 8 грн/год. на закритих паркінгах та до 6 грн/год. – на відкритих. Вартість паркування поза межами центру тоді не змінювали.

Також,  нещодавно депутати ЛМР затвердили перелік вулиць у центрі Львова, паркування на яких призводить до заторів та небезпеки ДТП, і дозволили примусово евакуйовувати з цих вулиць неправильно припарковані автомобілі.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

19 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

19 години тому