В Україні проводять інформаційну кампанію проти міністра освіти

Новини 30 Вересня, 2024 9

Подробиці

За кілька днів до свого вбивства Ірина Фаріон закликала підтримати вимогу щодо звільнення міністра освіта і науки Оксена Лісового

Про це пише Труха-Украіна з посиланням на ЗМІ

21 березня 2023 року Рада призначила Лісового на посаду міністра. Вступаючи на посаду, він задекларував три земельні ділянки та чотири житлові будинки. Із собою в МОН Лісовий привів Михайла Винницького, який потрапив у поле зору НАЗК через те, що влаштував на роботу дружину та, працюючи заступником міністра, залишався співвласником у бізнесі, що є порушенням закону «Про запобігання корупції».

Згодом і сам міністр став фігурантом гучних скандалів. Виявилося, що він сплагіатив свою кандидатську дисертацію. Був на фронті як волонтер, а не як військовослужбовець, як він заявляв. Згодом обіцяв учителям збільшити виплати до 24 тис. грн, але обіцянку не виконав. 

Ще ряд скандалів мали менший резонанс. Останні на цей час стосувалися випуску підручників, до одного з яких потрапила ілюстрація із солдатом у російській формі, а в іншому вийшла мапа України без окупованого Криму…

Як повідомляла Четверта студія, до інформаційної атаки долучився і колишній губернатор часів Януковича, а нині нардеп від Батьківщини Михайло Цимбалюк, який опублікував відповідь Оксена Лісового щодо підручників.

Коментарі

Позначки: , ,