В Україні потрібно повернути ПДФО до місцевих бюджетів прифронтовних областей, – Федина

Новини 13 Вересня, 2024 20

Внутрішньо переміщені особи можуть отримати 20 тисяч гривень, але не всі / Фото: pixabay.com

держава використала лише 45% надходжень ПДФО за січень-липень 2024 року, тобто із 77,3 млрд гривень надходжень здійснено видатків на суму 32 млрд гривень

Рік тому було зареєстровано законопроєкт №10037, яким у громад забрали ПДФО. Кошти забрали попри позицію громад, Асоціації міст України, народних депутатів, які вміють ДУМАТИ наперед. Як результат в кінці серпня ми отримали шокуючі дані: держава використала лише 45% надходжень ПДФО за січень-липень 2024 року, тодто із 77,3 млрд гривень надходжень здійснено видатків на суму 32 млрд гривень.

Про це повідомила нардеп Софія Федина, пише Четверта студія.

Таким чином, Мінфін України визнав, що вилучення «військового» ПДФО у громад було неефективним рішенням!

“Показовим прикладом стала остання заява мера Конотопа, прифронтової громади, яка постійно обстрілюється.

Міський голова наголосив, що у міста немає ні копійки, що невідомо, як розпочати опалювальний сезон, що немає грошей для забезпечення теплом лікарень, дитячих садочків і шкіл, грошей на зарплати, відновити трамвайні колії, відновлення яких потребує близько півмільйона гривень, яких немає в бюджеті, нема можливості купити елементарно бензопили, щоб виконувати завдання з фортифікації безпосередньо на лінії бойового зіткнення.

Ми одразу вимагали, щоб ПДФО не забирали у прифронтових громад…

Тепер весь народ пожинає те, що посіяли слуги. Щоб виправити ситуацію потрібно ТЕРМІНОВО повернути до місцевих бюджетів прифронтових регіонів!”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: ,