В Україні кількість хворих на коронавірус можна множити на два, – лікар

Новини 28 Листопада, 2020 1 022

завідувач 7-го відділення інфекційної лікарні Володимир Кальчук

Протиепідемічні заходи необхідні не лише для збереження здоров’я українців, а ще й для того, аби не навантажувати медичну систему.

Про це інформує прес-служба Львівської ОДА, пише Четверта студія.

«Мусимо дотримуватись епідзаходів і ставитись до них відповідально. Ковід не вічний, і ми мусимо його подолати. Вірус зникне. Вибухоподібний ріст захворювання пов’язаний з тим, що реально хворих людей значно більше, ніж показує ПЛР-тестування. Це закономірності епідеміологічного процесу», – розповів  завідувач 7-го відділення інфекційної лікарні Володимир Кальчук.

За останню добу майже кожен другий з тестованих є позитивним.

«На обстеження скеровують людей, які мають клінічні прояви або певні показання для проходження тесту. Однак треба розуміти, що не всі інфіковані проходять тести. Тому цю кількість виявлених можна множити на два», – зазначив лікар.

За його словами, навіть з тих, хто обстежився, якийсь відсоток теж є псевдопозитивним. Відтак можна стверджувати, що кількість реально інфікованих значно вища.

На Львівщині заповненість ліжок у стаціонарах пацієнтами із коронавірусом становить 52%. Якщо динаміка зберігатиметься, система охорони здоров’я відчуватиме певні труднощі. Тому не виключений варіант повного локдауну.

«Здоров’я та життя українців – понад усе. Однак при повному локдауні потрібно розробити чіткі механізми як не «поховати» економіку. Якщо буде жорсткий карантин – до нього треба ґрунтовно підготуватись», – акцентував заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Коментарі

Позначки: , ,