В Івано-Франківську поговорили про децентралізацію

Новини 31 Липня, 2024 142

Фото

Сьогодні в Івано-Франківську відбувається Форум громад Прикарпаття: «Реформи. Децентралізація. Євроінтеграція».

Про це повідомив в о голови ЛОР Юрій Холод, пише Четверта студія.

«Від імені Львівської обласної ради, разом із держуправлінцями Прикарпаття, представниками органів місцевого самоврядування Львівщини, Івано-Франківщини та Буковини, а також народними депутатами, взяв участь у розмові онлайн», – повідомив Холод.

Головні теми форуму – актуальний стан реформи децентралізації, міжнародне територіальне співробітництво, виклики для органів місцевого самоврядування на Прикарпатті. Зокрема, йдеться про спільне подолання наслідків російських атак на енергосистему регіону, а також врегулювання адміністрування місцевого податку, який повинен максимально залишатися на місцях.

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування регіонального розвитку та містобудування на форумі представлений 11-а депутатами ВРУ.

За словами його голови Олени Шуляк, також і західних областей України стосується тема відбудови. Адже саме Прикарпаття прийняло до себе максимально багато внутрішньо переміщених осіб, релокованого бізнесу, сюди надалі майже щодня прибувають евакуаційні потяги з зони бойових дій.

Щодо Львівщини, то спільно з представниками місцевого самоврядування та ОВА, ми однозначно за завершення реформи децентралізації, розмежування повноважень органів влади, підтримку і розвиток спроможності наших громад, а також і продовження реформи адміністрування місцевих податків і зборів.

Захід відбувається за сприяння та підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) “Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування” (“ГОВЕРЛА”).

Коментарі

Позначки: ,