Університет знайшов порушення в лекціях скандальної викладачки Більченко

Новини 18 Лютого, 2021 10 651

Євгенія Більченко

Члени робочої групи Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова знайшли ряд порушень в онлайн-лекціях, які професор Євгенія Більченко проводила під час дистанційного навчання.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомила прес-служба університету в коментарі Укрінформу.

“У проаналізованих лекціях є помилки, які ставлять під сумнів володіння професором необхідними для викладання знаннями”, – розповіли в прес-службі.

Крім того, в лекціях зафіксовано порушення законів України “Про вищу освіту”, “Про освіту”, “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, статусу університету, оскільки “значна частина лекцій, які професор прочитала студентам і оприлюднила на YouTube-каналі, були російською мовою”.

“Членами комісії також виявлені факти словесного паплюження колег-культурологів, образи гідності колег і ідейних опонентів, використання мови ненависті професором Більченко під час лекцій для студентів бакалаврату та магістратури”, – додали в прес-службі.

Робоча група рекомендувала ректору університету створити робочу комісію для аналізу всіх напрямків роботи кафедри культурології та філософської антропології, де працює Більченко. Так, члени групи пропонують залучити до діяльності комісії провідних фахівців України, які не працюють в НПУ імені Драгоманова.

Пост викликав обурення користувачів соцмереж . Обурені такими висловлюваннями студенти університету зажадали звільнення Більченко. Деякі почали заявляти про відрахування з навчального закладу через відсутність реакції з боку керівництва.

1 лютого Більченко відсторонили від проведення лекцій.

Остаточне рішення про Більченко буде прийнято на Вченій раді університету, яке відбудеться після завершення діяльності робочої комісії.

Коментарі

Позначки: , ,