Скандальну викладачку університету Драгоманова відсторонили від занять

Новини 08 Лютого, 2021 1 792

Євгенія Більченко

Євгенію Більченко, яка публічно розкритикувала новий закон про мову, не звільнили з посади професорки Національного педагогічного університету імені Драгоманова, але її тимчасово відсторонили від занять.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє 24 канал.

Наразі в університеті Драгоманова створили робочу групу для вивчення публічних заяв Більченко в соцмережах і ЗМІ. За підсумками їх роботи відбудеться засідання Вченої ради.

За словами Більченко, робоча група пильно читає її лекції і “непохитною рукою виколупує з них Кремль”.

Минулого тижня збиралася Вчена рада через питання з Більченко. Але тепер стало відомо, що її не звільнили, а лише тимчасово відсторонили.

Не звільнили… Не можуть мене звільнити: немає такої статті “за пост у фейсбуці”. Всі мої 28 навчальних програм — в порядку. Мене тимчасово усунули від викладання. Вчуся в’язати гачком, – написала Більченко.

Більченко розповіла, що з цієї історії вона зрозуміла, що найстрашніше – це не звільнення і не смерть, це зрада колег, яких вона вважала друзями.

“Особливо лютували російські люди, які раптом вирішили стати “правильними українцями”, причому української мови їх так і хочеться навчити, – додала вона.

 

 

Коментарі

Позначки: ,