Новини

Українці спроможні боронити свою землю, – нардеп

Українці знову змушені захищати державну мову через тридцять років після проголошення державного суверенітету. І спроби монобільшості знищити українську мову не матимуть успіху. Про це сказала народна депутатка фракції «Європейська Солідарність», голова комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Депутатка зазначила, що всі реваншисти, які намагаються сьогодні знову живу мову гордого і гідного народу якось висміяти чи затюкати, просто смішні.

«Ці народні депутати від монобільшості, які хочуть руйнувати мову, вони смішні. Ми з вами в цьому теж маємо силу, бо їм не вдасться зруйнувати мову, тому що це те саме, що заборонити схід сонця. Ми вже перемогли, а вони вже програли, тому що ми протягом останніх п’яти років зуміли ухвалити закон про державну мову, про освіту, в якому відвели належне місце державній мові. Разом ми довели, що всі кпини стосовно провінційності української мови нас не бентежать. Бо мова – це основа держави», – сказала депутатка.

«Українці протягом війни проти Російської Федерації довели, що вони спроможні боронити свою землю. Але ми також спроможні боронити свою мову», – підкреслила голова комітету.

Вона висловила жаль, що через тридцять років після проголошення Декларації про державний суверенітет українці змушені знову відстоювати і захищати своє право в Україні навчатись, мріяти, співати, боротися, говорити українською мовою.

«Але ми таки відстоїмо це право», – переконана депутатка.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

13 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

13 години тому