Новини

Україна запускає курси для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій

Україна в червні запустить безкоштовні двомісячні підготовчі курси для абітурієнтів з окупованих територій, які хочуть вступити до українських вишів. Майбутнім студентам обіцяють надавати житло і стипендії.

Про це в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна” розповіла заступниця міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Інна Драганчук, пише Четверта студія з посиланням на Центр новин.

За її словами, пілотний проект запустять на базі 25 вишів, які визначать на конкурсі. Абітурієнти, що вступають через освітні центри “Донбас-Україна” і “Крим-Україна”, отримають можливість відвідувати підготовчі курси, які передбачають стипендіальне забезпечення та безкоштовне проживання в гуртожитках.

“Ми плануємо, що курси за таким форматом розпочнуться напередодні Дня Конституції України і триватимуть до початку навчального процесу в університетах, це орієнтовно 2-2,5 місяця”, – зазначила Драганчук.

За її словами, підготовка такого абітурієнта обійдеться державі у 8-13 тисяч гривень на місяць з урахуванням стипендії, витрат на гуртожиток і так далі. Очікується, що в цьому році на курси запишуться від 500 до 750 осіб.

Після цих курсів абітурієнти зможуть вступати до будь-якого вишу, а не тільки того, на базі яких проходила підготовка.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик
Tags: МОН

Recent Posts

Скандальна кума Садового заробила майже 100 тисяч гривень

Садовий у квітні преміював Свистун на майже 60 тисяч гривень

10 години тому

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

18 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

18 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

19 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

22 години тому