Новини

Україна отримала гуманітарну допомогу у вигляді телемедичних рішень на понад 4 млн доларів

Сьогодні Україна отримує від міжнародних партнерів не лише медичне обладнання, автомобілі та ліки, а й пропозиції використовувати телемедичні рішення, які спрощують доступ пацієнтів до медичної допомоги в умовах війни.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу МОЗ.

Так, на сьогодні сумарна вартість наданої допомоги за напрямом телемедицини перевищує чотири мільйони доларів. Ця сума включає вартість пристроїв та обладнання, програмного забезпечення, ліцензій до використання та ін., які активно інтегруються в українські заклади охорони здоровʼя.

Нині в Україні впроваджується шість пілотних проєктів надання медичної допомоги із застосуванням гуманітарних телемедичних рішень, серед яких – система телеконсультацій з ефектом віртуальної присутності «Teladoc Solo platform», платформа нейросенсорної реабілітації «Rehabilitation Gaming System», віртуальна операційна «Epiqar», програма віддаленого моніторингу стану плода «System Carebits», система діагностики головного мозку з застосуванням штучного інтелекту «Brainscan» та ін.

За цей час до використання телемедичних рішень уже залучені близько 400 закладів та щонайменше 1700 медичних фахівців. А загальна кількість проведених консультацій сьогодні складає понад 13 тисяч.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик
Tags: МОЗ

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

2 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

2 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

3 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

6 години тому