Новини

Україна може вступити у НАТО, якщо віддасть Росії вже захоплені нею територію

На Заході обговорюють потенційну угоду про припинення війни між рф та Україною, згідно з якою Київ віддасть Москві окуповані території в обмін на негайний вступ України до НАТО.

Про це пише Четверта студія з посиланням на La Repubblica.

Видання повідомляє, що ця гіпотеза офіційно не обговорювалася на останньому саміті Альянсу в Брюсселі, але така можливість “безумовно, циклічно повертається в усіх неформальних розмовах”.

Автори матеріалу вважають, що генсекретар НАТО Єнс Столтенберг та держсекретар США Ентоні Блінкен знову повернулися до тези про членство України в НАТО невипадково. 

На думку журналістів, для цього існує дві причини: 

🔹 цей “обмін” розглядається багатьма експертами як одне з можливих рішень для припинення війни. Наразі це не є політично оціненим варіантом. Але він є на столі де-факто;

🔹 у Європі та Білому домі занепокоєні тим, що це може стати козирем Дональда Трампа в разі його перемоги на виборах у листопаді.

Колишній президент США неодноразово запевняв, що якщо він повернеться, то в одну мить вирішить суперечку між Москвою і Києвом. І це був би саме той хід, який зробив би з нього “короля миру”.

Аналітики зазначають, що такий варіант розвитку подій дуже нагадує те, що сталося після Другої світової війни із Західною Німеччиною.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик
Tags: НАТО

Recent Posts

Американські євреї зреагували на крадіжку лісу в Брюховичах

Йдеться про 19,1 га унікальної лісової території, що між вулицями Ряснянська – Незалежності України у…

1 годину тому

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

14 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

14 години тому