Ухилення від військового призову – мешканця Самбірщини засуджено до 3 років за ґратами

Новини 26 Вересня, 2024 62

фігурант без поважної причини не з’явився до територіального центру комплектування та соціальної підтримки для проходження служби

За публічного обвинувачення Самбірської окружної прокуратури 51-річного мешканця району визнано винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської обласної прокуратури.

Йому призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі.

Прокурори в суді довели, що обвинувачений визнаний придатним за станом здоров’я для проходження військової служби, що підтверджується висновком військово-лікарської комісії. Того ж дня йому вручено повістку, згідно якої мав з’явитися на відправку у військову частину.

В подальшому фігурант без поважної причини не з’явився до територіального центру комплектування та соціальної підтримки для проходження служби у лавах Збройних сил України. Відтак, військовозобов’язаний порушив вимоги чинного законодавства та ухилився від військового призову.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділення поліції №2 Самбірського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Коментарі

Позначки: , ,