Новини

Uber турбується про львівських водіїв: введено обмеження щодо ліміту часу водіння

Компанія Uber ввела ліміт часу водіння для водіїв у системі, поширивши його в регіоні EMEA (Європа, Близький Схід і Африка), включно з Україною, для підвищення безпеки водіїв і пасажирів.

Про це повідомляє «Економічна правда».

Як наголошується, Uber запускає на платформі нову функцію, що спонукає водія виходити з програми для відпочинку як мінімум на 6 годин після 12 годин перебування за кермом.

В Україні сервіс Uber доступний з 2016 року, працює у Львові, Києві, Одесі, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі та Вінниці.

“Незважаючи на те, що водії в Україні перебувають у середньому лише 22 години в тиждень на платформі Uber, водіння в стані сонливості або втоми може стати проблемою для всіх учасників руху на дорозі”, – наголошують в Uber.

Зазначена функція підраховує час водіння, дозволяючи водіям стежити за тим, як довго вони перебувають за кермом; відправляє періодичні повідомлення, коли наближається 12-годинний ліміт часу водіння, і потім, коли досягнуто максимальний час перебування за кермом, автоматично переходить в автономний режим тривалістю шість годин.

За даними компанії, 12 годин сукупного часу за кермом передбачають: час перебування в режимі онлайн і в русі, час шляху проходження до пункту посадки пасажира, а також час у поїздці.

За шість годин водії зможуть знову підключитися до платформи, щоб мати можливість приймати замовлення.

Як повідомляла раніше «Гаряча лінія Львова», 6 травня  2018 року, о 9:25 по вул. Липинського у Львові водій таксі Uber, керуючи автомобілем Volkswagen golf, не дотримався безпечної дистанції, внаслідок чого зіткнувся з автобусом “Богдан” (маршрут №114). Унаслідок ДТП постраждала  жінка-пасажир таксі.

Фото з місця ДТП: “Гаряча лінія міста Львова”

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

5 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

5 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

6 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

9 години тому