У Зеленського підтвердили дозвіл США бити по росії американською зброєю

Новини 02 Червня, 2024 14

Джо Байден

Водночас, певні обмеження досі залишаються

Адміністрація Джо Байдена послабила свою давню політику, згідно з якою забороняла Україні використовувати американську зброю проти цілей всередині росії. Але певні обмеження досі залишаються. Про це заявив прес-секретар президента України Сергій Никифоров у коментарі The Guardian.

За його словами, Україна почала отримувати позитивні сигнали з дипломатичних каналів про обмежене використання американської зброї у прикордонному з регіоні, що межує з Харківщиною.

Це рішення дозволяє Україні використовувати ракетні системи HIMARS, які надали США, для завдання ударів по російських військах і командно-контрольних центрах.

«Це значно посилить нашу здатність протистояти спробам росії масово перетнути кордон», – сказав Никифоров, привітавши рішення США.

Нагадаємо, адміністрація президента США Джо Байдена дозволила Україні бити по території рф американською зброєю. Щоправда, такий дозвіл стосується лише російських позицій, звідки окупанти атакують Харківську область. Про це повідомляє «Голос Америки» з посиланням на американського посадовця.

Очільник МЗС Великої Британії Девід Кемерон 3 травня заявив, що ЗСУ мають право бити по обʼєктах рф зброєю, наданою Лондоном, а пізніше з аналогічними заявами виступили Швеція, Польща і Фінляндія. За помʼякшення обмежень для ЗСУ також виступили міністр оборони Нідерландів і президент Франції. А Парламентська асамблея НАТО закликала уряди держав Альянсу дозволити Україні бити західною зброєю по військових цілях на території рф.

Коментарі

Позначки: ,