Новини

У Туреччині посилили правила в’їзду туристів в країну

В Туреччині посилили контроль для мандрівників, які в’їжджають в країну. Це сталося після того, як у туриста з України на третій день перебування в готелі виявили коронавірус.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на РБК-Україна, тепер всім туристам, які в’їжджають в Туреччину, доведеться заповнювати спеціальні анкети, в яких потрібно буде вказувати місце призначення та адресу перебування в країні.

Всі анкети будуть заповнюватися прямо в аеропорту під час паспортного контролю, а дані будуть вноситися в базу даних МВС Туреччини, щоб потім швидко визначати, хто летів в літаку в межі двох рядів від крісла, якщо виявиться зараження COVID-19.

Також ввели обмеження на провезення ручної поклажі на рейсах. Тепер з собою можна брати дамські сумочки, чоловічі портфелі, дитячі сумки, пакети з Duty Free, фотоапарати, музичні інструменти та ноутбуки. Всі інші речі доведеться здати в багаж.

“По прильоту у туристів перевірять температуру. Якщо вона вище 37,8 °C, тут же в аеропорту турки своїм коштом проводять тест, а протягом п’яти годин роблять повторний. Якщо підтверджується Covid, тут же ізолюють, а якщо немає — людина їде відпочивати. Деякі на всякий випадок проходять тест в Україні, хоч він і не потрібен. До речі, вже були випадки, коли у туристів перед поїздкою виявляли коронавірус, але при цьому не пропадає тур. Дана ситуація вважається страховим випадком і поїздку можна перенести”, – розповів комерційний директор компанії Tez Tour Аркадій Маслов.

Якщо ж у туриста виявляють коронавірус під час відпочинку, то він відправляється на ізоляцію, а лікування покриває страховка.

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

12 хв. тому

У Львові пʼяний водій мопеда без документів вчинив ДТП

Чоловік погодився пройти перевірку за допомогою алкотестеру Драгер. Результат — 1,66 проміле, що у понад…

7 години тому