Новини

У центрі Львова оголосили голодування (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У Львові біля міської Ратуші активісти «Народної дії» оголосили «Марафон голодування» проти незаконного будівництва в місті. Про це повідомляє Четверта студія.

Сьогодні, 18 червня, під стінами Львівської міської ради зібралися активісти громадського об‘єднання «Народна дія», які  вимагають зупинити незаконне будівництво в місті.

Вони розгорнули плакати з написами: «Вимагаємо знести незаконні будови у Львові», «Кувалда для незаконних забудов», а також розповсюджували листівки: «Золочів підтримали – підтримайте Львів. Кувалда має силу», «Львів дарує кувалду меру міста Андрію Садовому. Кувалдою по незаконних забудовах».  Учасники акції мають на грудях написи: «Народна дія голодує».

У центрі Львова голодують

Як зазначила організатор акції, активіст громадського об‘єднання «Народна дія» Лідія Конюх, вийти під стіни міської Ратуші і оголосити голодування їх спонукало засилля незаконних і скандальних забудов у Львові.

У центрі Львова голодують

«Нас спонукало на акцію те, що мер Львова Андрій Садовий, на підтримку свого колеги – мера міста Золочева, взяв в руки кувалду і пішов трощити незаконні забудови. В той час, як  Львів роками безбожно руйнується незаконними  забудовами. Ми роками в судах. Нас просто кинули проти «грошових мішків» і ми мусимо тягнути, самі доказувати, що забудови незаконні. Тут нас ніхто не чує. Скільки раз була погоджувальна комісія, яку ми і утворили, обговорювали всі питання. Нас далі ніхто не чує. Є рішення судів, що забудови  незаконні, скасовані містобудівні норми і обмеження. І тим не менше віз і нині там», – заявила Конюх.

У центрі Львова голодують

Учасники акції наголошували на тому, що у новобудовах зведених у Львові без дозвільних документів вже продаються квартири, а земля під ними береться в оренду на 10 років.

«Найскандальніша будова на вул. Снопківській, 18, де стоять два багатоповерхових будинки, без жодного дозвільного документу, без єдиного погодження. І там вже  продаються квартири. За «спиною» цих будинків зруйнована 4-та лікарня, зруйновано людські помешкання. Наш активіст там мешкає, в нього стіною просто «замуроване» вікно. Навіть квартирка не відкривається», – зазначає організаторка акції і додає, що подібна ситуація на будовах на проспекті В.Чорновола та вул. Масарика.

У Львові оголосили голодування

«На проспекті Чорновола, на вул. Масарика «Струмок» –  є скасовані містобудівні норми, а замовник і далі будує і плювати хотів на все. Саме головне, що ділянки не викуповують, а в більшості випадків, ділянки беруть в оренду на десять років з правом забудови. Тобто, вони платять копійчану оренду, будують будинок, продають за шалені гроші, набивають кишені і щезають. Шукають наступну ділянку», – наголошує Лідія Конюх.

Протестувальники заявлять, що своєю акцією хочуть заручитися підтримкою широких кіл громадськості до вирішення питання незаконних самобудів в місті, оскільки «виконавчі служби не знають, як це зробити».

Фото: 4studio

«Ось для прикладу. Вул. Івана Франка, 127, тут  знаменита «вілла павліва», як ми її називаємо. Колишній начальник департаменту містобудування Львівської міської ради  Андрій Павлів побудував собі мансарду без документів. Є скасовані містобудівні умови, є рішення демонтувати самочинну забудову, а виконавча служба не знає як це зробити…», – зазначає активіст «Народної дії».

Також учасники акції поділилися своїми планами щодо ходу акції і заявили, що будуть її проводити доти, «доки їх почують».

Вони заявили журналістам, що: «ми плануємо бути тут сьогодні до кінця дня. Наша акція попереджувальна, ми не можемо гарантувати, що не вийдемо завтра, післязавтра, якщо не будемо почуті. В нас ресурсу повинно вистачити. Сьогодні одні люди в судах, інші тут. Тому ми завтра йдемо в суди, інші, які сьогодні в судах,  прийдуть сюди, нам на зміну. Ми плануємо зробити цю акцію, як марафон. І ми її будемо проводити доки не будемо почутими. У Львові більше 100 незаконних забудов…».

У Львові оголосили голодування

«Ми хочемо, щоб та ініціатива, яка була розпочата мером Львова Андрієм Садовим у Золочеві – нарешті втілилася у Львові.  Щоб він принаймні, не сам  звичайно, але щоб принаймні одну із незаконних забудов зніс. Тоді буде неповадно іншим забудовникам робити такі злочини. Можливо, тоді щось зрушиться з мертвої точки щодо тих незаконних забудов де вже є відповідні рішення судів», – заявила організатор акції Лідія Конюх.

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

На Львівщині судитимуть організовану групу

Незаконно відчужили землю, запроектовану під дорогу

9 години тому

На Львівщині лише 3,3% громад мають програми підтримки волонтерських організацій

Волонтери почали шукати нові шляхи, що дадуть змогу акумулювати допомогу для Збройних Сил України, і…

11 години тому

Які пільги можуть отримати ветерани при працевлаштуванні

Захисники й захисниці, які повертаються в цивільне життя та влаштовуються на роботу, мають перелік пільг,…

11 години тому

На Львівщині конфіскували землю у громадянина рф

Конфіскація земельних ділянок у громадянина рф – на Самбірщині прокуратура продовжує через суд повертати майно…

11 години тому