Сьогодні, 27 грудня, відкрили навчально-практичний центр харчових технологій на базі Сокальського професійного ліцею. Центр обладнаний устаткуванням для навчання та виробництва хлібо-булочних та кондитерських виробів: електричними плитами, робочими столами, холодильниками, паро-конвекційною піччю, приладами для гастрономічних виробів, блендерами та міксерами.
Про це інформує прес-служба ЛОДА.
На розвиток матеріально-технічної бази навчального закладу з обласного бюджету, а саме на відкриття навчально-практичного центру харчових технологій, виділено 550 тис грн, також на капітальний ремонт ліцею – 818 тис грн. Головною метою центру є впровадження у навчальний процес новітніх виробничих технологій із застосуванням сучасного обладнання, інструментів, розширення співробітництва і взаємодії з підприємствами-замовниками кадрів.
У навчально-практичному центрі навчатимуться учні за спеціальностями: «Кухар», «Кухар-кондитер», «Кухар-бармен». Для цього облаштували спеціальні майстерні з усією необхідною технікою. Також завдяки мультимедійному забезпеченні, майбутні кухарі зможуть переглядати та аналізувати різноманітні відео-уроки.
В урочистому відкритті взяла участь директор департаменту освіти та науки Львівської обласної державної адміністрації Любомира Мандзій.
«У підпорядкуванні Львівської обласної державної адміністрації є 33 навчальні заклади, де основним пріоритетом виступає особистий потенціал розвитку того чи іншого закладу. У межах програми «Розвиток освіти Львівщини» на заклади професійної освіти області у 2018 році виділено 50 млн грн. Кошти були спрямовані на два напрями: енергозбереження та створення належних умови навчання для учнів. Така фінансова допомога – це можливість мотивувати навчальні заклади, адже шанс на розвиток мають всі. Вимоги роботодавців сьогодні змінилися і навчальні заклади, які готують майбутніх спеціалістів мають відповідати цим критеріям», – зазначила директор департаменту освіти та науки Львівської ОДА Любомира Мандзій.
Також під час відкриття центру за сумлінну працю в галузі професійно-технічної освіти та високий професіоналізм у підготовці матеріально-технічної бази вручили подячні грамоти від департаменту освіти і науки Львівської ОДА кращим майстрам Сокальського професійного ліцею.
Сокальський професійний ліцей здійснює підготовку кваліфікованих робітників для громадського харчування, сфери обслуговування, будівельної та автомобільної галузей. Сьогодні на Львівщині на базі училищ і ліцеїв відкрито 24 навчально-практичні центри, де готують спеціалістів різних категорій.

У Сокалі відкрили Навчально-практичний центр харчових технологій. Фото: прес-служба ЛОДА.

У Сокалі відкрили Навчально-практичний центр харчових технологій. Фото: прес-служба ЛОДА.

У Сокалі відкрили Навчально-практичний центр харчових технологій. Фото: прес-служба ЛОДА.
Коментарі
Позначки: Львівська ОДА, прес-служба ЛОДА