Новини

У Самборі через дії міської влади гинуть від голоду сотні птахів

У місті Самбір на Львівщині, на щільно закритих стріхах будинків у центрі міста конають від голоду і гинуть наглухо закритими сотні птахів. До такої нісенітниці: скидувати гнізда птахів із дерев і замуровувати віконця на стріхах, задраювати вентиляційні люки, додумалась міська влада із комунальниками,щоб боротися із наслідками життєдіяльності «братів наших менших».

Як пише «Четверта студія», про це інформує «Самбірська газета» з посиланням на допис о.Романа Грицишина.

«Самбірська Голгофа для птахів. Саме у ці години на щільно закритих стріхах будинків у центрі міста конають від голоду і гинуть наглухо закритими сотні птахів: голуби, сови, кажани, ворони… Є серед них і види, занесені у Червону Книгу і захищені чинним законодавством. До такої нісенітниці: скидувати гнізда птахів із дерев і замуровувати віконця на стріхах, задраювати вентиляційні люки, додумалась міська влада із комунальниками, щоб боротися із наслідками життєдіяльності “братів наших менших”.

Звичайно що має тут місце гріх знущання і вбивства Божого творіння,але чи нема підстав щодо порушення кримінального провадження за статтею “Про жорстоке ставлення до тварин (птахів, занесених у Червону Книгу), що спричинило їхню загибель”?

Хочеться сказати: хіба вже всі проблеми у країні вирішені – чи подоланий ковід, чи прогнали ми окупанта, чи немає загрози російського сапога у Самборі, чи готові бомбосховища? Чи зроблені очисні споруди, побудовано сміттєпереробний, відкрито заводи і фабрики? Н і! Місто просто вимирає: смертність по статистиці більша ніж народжуваність (і то ще до ковіду!). З чого ж починати? Правильно: взяти палицю і бігати за воронами і голубами! Що і робить у Самборі влада з комунальниками!

Бог захистить своє творіння, природа помститься за себе… прикро що самбірчани такі байдужі!», – зазначає у дописі  о.Роман Грицишин.

Скриншот ФБ

Опубликовано Самбірська газета Среда, 21 апреля 2021 г.

 

 

Коментарі

Ольга Корнієнко

Share
Published by
Ольга Корнієнко

Recent Posts

Будинок вчених повернули громаді Львова

Прокурори через суд

5 години тому

Критична ситуація може бути не на фронті, а в тилу

Наприкінці травня це стане найважчою точкою в історії незалежної України

6 години тому

В Україні 15 тисяч військових не хочуть воювати

Отримали дисциплінарне покарання

6 години тому

Російські пропагандисти поширюють фейк про затримання Залужного

Фейк є частиною російської стратегії зі штучного створення конфлікту між армією та політичним керівництвом України

6 години тому