У Садового обіцяють не красти подвійну вартість за проїзд

Новини 03 Червня, 2024 89

Пасажир випадково двічі завалідував картку у транспорті: чи спишуться додаткові кошти за проїзд

У ЛКП «Львівавтодор» наголошують: якщо в громадському транспорті пасажир випадково приклав одну картку до валідатора двічі, то додаткового зняття коштів з рахунку не відбудеться. Гроші спишуть лише за одну успішно зареєстровану поїздку.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Сума залежатиме від способу безготівкової оплати – 6,5 грн/13 грн зі студентською/загальною ЛеоКарт, або 15 грн з банківською карткою/гаджетом з NFC.

«Коли пасажир успішно реєструє свій проїзд, на валідаторі з’являється зелена відмітка і напис “Вхід зареєстровано” та звучить одинарний сигнал. При повторній валідації тим же носієм (транспортна ЛеоКарт/банківська картка/гаджет з NFC) – на валідаторі відобразиться “Вхід уже зареєстровано” у супроводі аналогічної зеленої позначки та одинарного звукового сигналу. Це означає, що пасажир уже успішно завалідував проїзд. Тож за повторне прикладання картки чи гаджета до валідатора додаткові кошти зняті не будуть», – пояснили у ЛКП «Львівавтодор».

Відповідно, не можна в такий спосіб – двічі прикладаючи картку до валідатора – оплатити додаткову поїздку – за свого товариша чи за багаж.

«Коли пасажир своєю карткою вже успішно завалідував проїзд, а потім прикладає її ще раз до валідатора, аби сплатити за друга чи багаж, то буде вказано “Вхід уже зареєстровано”.  Отже, завалідувати другий квиток не вдасться.

Нагадуємо, щоб безготівково оплатити за товариша чи за багаж, спочатку необхідно на валідаторі натиснути “Додати квитки” й обрати кількість попутників чи багажу, що перевозите, а тоді прикласти картку. Реєстрація вашого проїзду підтягується автоматично», – наголосили  у ЛКП «Львівавтодор».

Нагадаємо, у громадському транспорті Львова пасажир однією карткою одночасно може оплатити свою поїздку та максимум – три додаткові.

Більше інформації про те, за перевезення якого багажу потрібно оплачувати та про вартість такого квитка, – тут.

Коментарі

Позначки: , , ,